Delos en EDGE Technologies werken samen aan betere beheersystemen voor slimmere en gezondere gebouwen

EDGE Technologies en Delos kondigden vandaag aan samen de integratie van hun platforms en capaciteiten te willen verkennen met als doel een impuls te geven aan de toepassing van beheersystemen voor slimme, gezonde gebouwen binnen de commerciële vastgoedmarkt.

Delos Wellness Intelligence platform en het all-inclusive gebouwtechnologieplatform van EDGE Technologies zorgen voor de meest volledige samenloop van gegevens, gegevensanalyses en real-time optimalisering van ruimtegebruik ten gunste van de gebruikers en eigenaren van commerciële gebouwen.

Nieuwe generatie 

De drijvende kracht achter deze boeiende samenwerking is gedeeltelijk gebaseerd op het inzicht dat een nieuwe generatie bouwondernemers en gebruikers, huurders en eigenaren van gebouwen eist dat gegevens op een intelligente wijze worden ingezet om de ervaring van deze bewoners te transformeren en verbeteren. EDGE Technologies en Delos verwachten dat hun samenwerking al medio 2019 zal kunnen leiden tot de eerste pilots met een geïntegreerd EDGE-Delos-platform in geselecteerde commerciële bouwprojecten. In deze projecten zal via hun allesomvattende, op data gebaseerde technologie zorg worden besteed aan een optimalisering van lucht, licht, akoestiek en andere invloedrijke eigenschappen van gebouwen en mensen waarmee de prestaties van de gebruikers, en daarmee bedrijven, kunnen worden verbeterd.

90 procent binnenshuis 

“Ondanks dat de mens het grootste deel van zijn bestaan in de openlucht heeft doorgebracht, bevinden we ons nu bijna 90% van de tijd binnenshuis. We investeren 90% van onze bedrijfskosten in mensen, maar denken zelden na over de impact die de binnenruimte kan hebben op onze gezondheid, ons welzijn en de algehele prestaties van het bedrijf. Aan de hand van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, praktijktesten en gegevensanalyses kunnen we de milieutriggers beperken en gezonder gedrag in onze werkomgeving stimuleren. Hiermee kunnen we zowel het fysieke als het emotionele welzijn van werknemers bevorderen en de productiviteit een boost geven”, aldus Peter Scialla, COO en President van Delos. “Met EDGE Technologies als partner zal het Wellness Intelligence platform van Delos gezondheids- en welzijnsbevorderende kenmerken en technologieën introduceren op kantoor en daarmee de weldadige buitenomgeving naar binnen halen. Wij verheugen ons erop om samen met EDGE Technologies wellnesstechnologie te gaan integreren in tal van werkplekomgevingen.”

Nieuwe trend 

“Wij houden al meer dan een decennium met succes toezicht op de naleving van duurzame praktijken in de gebouwde omgeving. In lijn hiermee is in de afgelopen paar jaar heel organisch een nieuwe trend ontstaan; onze gebruikers willen niet alleen werken en zakendoen in duurzame, energiezuinige gebouwen, maar ook in gezonde omgevingen. Welzijn staat inmiddels boven aan de prioriteitenlijst van veel bedrijven”, vertelt oprichter en CEO van EDGE Technologies, Coen van Oostrom (foto). “Daarom richten we ons tijdens onze projecten altijd op het allerhoogste niveau van het WELL-certificeringsprogramma van het International WELL Building Institute. Dit hebben we ook gedaan bij prestigieuze projecten als de recente herontwikkeling van EDGE Olympic in Amsterdam en EDGE Grand Central in Berlijn. We zien dit krachtige kennispartnerschap met Delos als een voortzetting van deze inspanningen en als een belangrijke stap richting de toepassing van gezondheids- en welzijnsbevorderende kenmerken binnen onze bestaande en toekomstige EDGE-gebouwen.”

Delos heeft onlangs het Wellness Intelligence-platform voor verzorgingstehuizen en meergezinswoningen gelanceerd, en deze samenwerking leidt tot de eerste toepassing van het platform in commercieel vastgoed. EDGE Technologies is marktleider binnen een nieuwe generatie high-tech gezonde en duurzame gebouwen. Samen zullen deze twee industrieleiders fysieke omgevingen (lucht, water, licht, comfort, geluid) onderzoeken en vormgeven en informatie verstrekken over gedragskeuzes (voeding, beweging, persoonlijke interactie) om de prestaties van mensen in nieuwe en bestaande commerciële gebouwen te verbeteren.

DGBC-partners

EDGE Technologies

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces