Danone Innovation Centre opgeleverd

Het nieuwe Danone Innovation Centre is begin mei door OVG Real Estate opgeleverd. Het Centre-project van ongeveer 20.000 vierkante meter is gelegen in het Utrecht Science Park en is ontworpen door Cepezed.

Het moderne gebouw bevat onder andere een proeffabriek, verschillende laboratoria, een informatie- en vergadercentrum, een coffee corner en een restaurant. Het Centre moet volgens OVG het nieuwe internationale onderzoekscentrum worden voor babyvoeding en medische voeding, voor merken als Nutricia. Het project is in 2011 gekocht door investeerder Hannover Leasing. Eerder meldden we dat het hoogste punt bij de bouw werd bereikt.

BREEAM-NL Excellent
Het kantoor voldoet aan de BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificering; er wordt onder andere gebruikgemaakt van een warmte- en koudeopslag in de bodem. Deze zal geëxploiteerd worden door Eneco Warmte & Koude. Verantwoordelijk voor de uitwerking van het definitieve ontwerp was BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht. Bijzonder is dat het kantoor zo ontworpen is dat het gebouw eenvoudig en met weinig gebruik van materiaal uitgebreid kan worden. Coen van Oostrom, CEO van OVG vertelt: “We zijn bijzonder trots op het Danone Innovation Centre. Dit project speelt in op de wensen van de klant én van haar werknemers. We richten ons niet alleen op duurzame kantoorontwikkeling maar ook op de wensen rondom laboratoria.

Het project kwam tot stand door een intensieve samenwerking met Hannover Leasing (belegger), ING Real Estate Finance (financier), Cepezed (architect), Deems, Bartels, DGMR, Stevens van Dijk, AOS-Studley, Danone, BAM Utiliteitsbouw en OVG.

Bron: http://www.duurzaamgebouwd.nl

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken