Congres Mega-opgave voor Kantooreigenaren op 13 november

Op 13 november organiseert Vastgoedjournaal het congres Mega-opgave voor Kantooreigenaren. Tijdens deze middag wordt onder andere de praktische aanpak van het Deltaplan Duurzame Renovatie van de Werkgroep Kantoren van DGBC toegelicht door Annemarie van Doorn.

Ontmoet kantooreigenaren, -gebruikers en andere deskundigen. Wissel kennis uit over deze belangrijke vorm van waardebehoud.

7 miljoen vierkante meter

Nú al concreet aan de slag om straks de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen? Ja, dat is nodig! ‘Parijs’ is een mega-opgave: het eerste doel is 50% energiereductie in 2030 van maar liefst 92 miljoen vierkante meters verhuurde kantoren. Dat betekent alleen al dit jaar 7,5 miljoen vierkante meter aanpakken! Hoe langer je wacht, hoe nijpender het capaciteitsgebrek wordt, hoe groter de prijsstijgingen, hoe groter de kans op een rentestijging en hoe slechter de financierbaarheid van het gebouw wordt. Denk ook aan de huurder die in het kantoor zit. Nu oplossingen verzinnen om die klaar te hebben als straks zijn huurtermijn afloopt, is noodzakelijk.

De route naar Parijs

Slechts investeren in label C is weggegooid geld, want er is veel meer nodig. Een label zegt immers weinig over het feitelijke energieverbruik. Het is onontkoombaar dat de overheid energiereductie verplicht gaat stellen in plaats van een label. Met welke investeringen gaat ‘Parijs’ dan wel gepaard en wat leveren die op? Wat betekenen ze voor de verhuurbaarheid? Wat betekenen ze voor de waarde van een kantoorgebouw? Wat betekenen ze voor je reputatie als maatschappelijk betrokken onderneming? Minister Eric Wiebes: ‘Wie eerder aan de wedstrijd begint, heeft een grotere kans om te winnen.’

‘Parijs’ biedt kansen aan externe partijen om businesscases te bedenken waardoor het energieverbruik van een kantoorgebouw vermindert. Nu al geldt de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Die verplicht een kantooreigenaar een investering in energiereductie te doen als de terugverdientijd minder dan vijf jaar bedraagt.

Bekijk hier het gehele programma. 

Algemene informatie

Datum: 13 november 2018

Locatie: Postillion Hotel Convention Centre, Paul van Vlissingenstraat 8, 1096 BK Amsterdam (vlakbij Ring A10).

Aanmelden?

Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Kantooreigenaren:  ''Mega-opgave voor kantooreigenaren''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen €295 euro excl. BTW. Participanten van DGBC krijgen een korting van € 50,00 met de code “DGBC50'' die tijdens het aanmelden kan worden ingevuld.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen