Coert Zachariasse wint tweede editie Duurzame 50 Vastgoed NL

Coert Zachariasse, CEO van Delta Projectontwikkeling, heeft de tweede editie van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL gewonnen. Tijdens een zinderend openingscongres van de Dutch Green Building Week werd de lijst met duurzame koplopers in het vastgoed bekendgemaakt. De organisatie van de verkiezing was in handen van de Dutch Green Building Council, Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, PropertyNL en Green Business Club.


Coen van Oostrom, winnaar van de vorige editie, reikte de prijs van € 5.000 uit. Deze geldprijs wordt in zijn geheel geschonken aan een goed doel naar keuze. Daarnaast ontving Zachariasse een echte houten fiets, beschikbaar gesteld door de Green Business Club en Bough Bikes.

Een vakjury, bestaande uit zes onafhankelijke experts, verkoos Coert Zachariasse als meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en het vastgoed in Nederland. Zachariasse is onder andere bekend van het businesspark Park 20|20 in Hoofddorp.

Delta Development Group startte in 2010 samen met partners VolkerWessels en Reggeborgh Groep de bouw van dit duurzame kantoorpark, dat een zo optimaal mogelijk gesloten kringloop heeft. Zachariasse noemt de Cradle to Cradle-filosofie, die als leidraad gold bij dit project, een gedachte die hem als mens enorm aanspreekt.

Jury

Juryleden kunnen niet worden verkozen in de lijst; Coert Zachariasse is als winnaar de aangewezen juryvoorzitter voor de verkiezing in 2014.
De jury van de tweede editie van Duurzame 50 Vastgoed NL bestond uit:

  • Coen van Oostrom, CEO van OVG en winnaar van Duurzame 50 Vastgoed NL 2012, tevens juryvoorzitter
  • Jan van den Broek, hoofdredacteur van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd
  • Wabe van Enk, hoofdredacteur PropertyNL
  • Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council
  • Menno Lammers, directeur BOO|s|T
  • Annemarie van Doorn, directeur Green Business Club

Top 10

De top 10 bestond, naast Coert Zachariasse als winnaar, uit Guus Berkhout (2), Anke van Hal (3), Jan Willem van der Groep (4), Jaap Gillis (5), Marga Hoek (6), Jan Maarten Elias (7), Onno Dwars (8), Anne-Marie Rakhorst (9), Andy van den Dobbelsteen (10).

Meer informatie over de Duurzame 50 Vastgoed NL is te vinden op www.duurzame50.nl.

Gerelateerd

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europese Raad keurt Energy Performance of Buildings Directive (EPBD IV) goed.

Definitief groen licht voor EPBD IV

Maak kennis met onze nieuwe partner Magnus Group

Maak kennis met onze nieuwe partner Magnus Group