COD neemt grond af voor BREEAM-NL Excellent hotel in Zuidas

Dinsdag 17 december heeft Dienst Zuidas de grond van Kavel C1 aan de Europaboulevard overgedragen aan projectontwikkelaar COD. Op deze plek tegenover de hoofdingang van congrescentrum RAI Amsterdam ontwikkelt COD een hotel voor de Duitse budget-design keten Motel One. De ontwikkeling behelst 315 hotelkamers en 1.000 m2 aan winkel- en/of horecaruimte.
Eerder dit najaar heeft COD van de Dutch Green Building Council (DGBC) het BREEAM-NL Excellent (vier sterren) ontwerpcertificaat ontvangen voor deze eerste Nederlandse Motel One vestiging in Nederland.

Met DGBC is een zogenaamde bespoke-procedure doorlopen die heeft geleid tot het Excellent certificaat. In het ontwerp zijn o.a. zonnecollectoren, PV-cellen, groendaken, een optimale daglichttoetreding, waterbesparing, een WKO installatie, een binnenplaats met geluidscherm en nestgelegenheid voor vleermuizen geïntegreerd. Het is het eerste Excellent ontwerpcertificaat voor een zelfstandig hotelgebouw.

Tijdens het ontwerptraject is COD begeleid door duurzaamheidadviseur BenR. COD zal tijdens de uitvoering samen met het bouwteam, de hotelier en de belegger de behaalde credits tot uitvoering brengen. De bouwvoorbereidingen door hoofdaannemer Pleijsier Bouw starten direct en de oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2015. Het hotel is verkocht aan de institutionele Duitse belegger Union Investment Real Estate.

COD (her)ontwikkelt vastgoedprojecten in heel Nederland. Zo is recent in Den Haag een woonvoorziening voor ouderen met een dementie succesvol opgeleverd. In het centrum van Amsterdam herontwikkelt COD het complex de 5Keizers aan de Keizersgracht en het voormalig ABN Amro kantoor tot PrinsenKeizer aan de Vijzelstraat. Ook wordt een oud universiteitsgebouw aan de Mauritskade getransformeerd naar hotel en is COD in Rotterdam actief aan de Maas met de herontwikkeling van het monumentale Nederlandsche Bank gebouw aan de Boompjes.

In Kop Zuidas het deelgebied waar Motel One wordt gebouwd, zijn al Stadsdeelkantoor Zuid, de appartementen Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Community College en Flow Amsterdam gerealiseerd. Recent is broedplaats en restaurant Old School geopend.

Bron: Gemeente Amsterdam

Gerelateerd

‘Een nieuw jaar, met meer urgentie tot verduurzaming dan ooit’

‘Een nieuw jaar, met meer urgentie tot verduurzaming dan ooit’

Lidl bouwt eerste energie- en CO2-neutrale supermarkt van Nederland

Lidl bouwt eerste energie- en CO2-neutrale supermarkt van Nederland

CO₂-opslag in bouwmaterialen, en wel nu!

CO₂-opslag in bouwmaterialen, en wel nu!