CEO Desso nieuw bestuurslid van de Dutch Green Building Council

Alexander Collot d’Escury, de CEO van Desso, is sinds deze maand toegetreden tot het bestuur van de Dutch Green Building Council. Met Collot d’Escury haalt DGBC een ondernemende en ervaren bestuurder in huis. Voorzitter van het bestuur van DGBC Jaap Gillis (Bouwfonds REIM) reageert: “Wij zijn erg blij dat Alexander Collot d’Escury tot het bestuur van DGBC wil toetreden. Nu is ook de toeleveranciersbranche vertegenwoordigd.”

Ook de CEO van Desso reageert verheugd op zijn nieuwe aanstelling bij DGBC. “Ik ben blij met de functie. DGBC loopt in Nederland voorop in de ontwikkeling van de verduurzaming van de gebouwde omgeving”, aldus Collot d’Escury van Desso. “Wij kunnen ons helemaal vinden in de missie van DGBC: het verduurzamen van de gebouwde omgeving.”

Over Desso
Desso is een internationaal bedrijf in tapijten, tapijttegels en sportvelden en is actief in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Alexander Collot d’Escury vertelt: “Ook bij Desso gaat het in de kern om het realiseren van duurzame gebouwen, goed voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Wij leveren onze bijdrage door producten voor vloeren en sportvelden te ontwikkelen die milieuvriendelijk zijn en tegelijkertijd meerwaarde bieden door het design en de functionaliteit. Drie pijlers uit ons innovatieprogramma vormen de basis voor onze werkzaamheden: creativiteit, functionaliteit en Cradle to Cradle®. Onze visie: ‘de vloer laten werken voor onze gezondheid en ons welzijn’.”

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'