Britse BREEAM Outstanding studentenhuisvesting realiseert 170% return on investment

The Green, studentenhuisvesting in de studentenstad Bradford is verkocht aan een privéfonds uit Koeweit voor meer dan 40 miljoen Engelse pond. Daarmee realiseert The Green een return on investment van 170 %. The Green is de eerste studentenhuisvesting in het Verenigd Koninkrijk met een 5 sterren BREEAM certificaat.

The Green moet als expertisecentrum dienen voor ontwerp, onderwijs en innovatie in de regio. De bouw van het studentendorp is de eerste fase van het totale project (Learning Quarter) en is nu de thuisbasis van meer dan 1.000 studenten.

In de twee jaar dat The Green nu in gebruik is, wordt gemiddeld bijna 25% minder energie verbruikt dan in vergelijkbare studentenhuisvesting elders in het Verenigd Koninkrijk. Met duurzame functies, waaronder een warmtekrachtkoppeling (WKK), thermische zonne-energie, opslag van regenwater en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen worden studenten gestimuleerd om duurzame levensstijl na te streven. Het project scoorde een BREEAM score van 95.05% in de ontwerpfase en 94.11% in de opleverfase. Daarmee is het het groenste project in zijn soort van het Verenigd Koninkrijk.

“Mooie overwinning”
Mohammed Ikhlaq, directeur van de investeerder Hayaat Group reageert: “We zijn erg trots op wat we in The Green hebben bereikt. We kijken uit naar een lange en gelukkige samenwerking met de Universiteit van Bradford. Het is een mooie overwinning om het project te zien groeien van ontwerp tot voltooiing, zeker gezien de barre marktomstandigheden. Het is een lichtend voorbeeld van hoe particuliere en publieke sector kunnen samenwerken om een project dat zoveel bijdraagt aan de gemeenschap te leveren.”

Totaal project
De komende tien jaar wordt het totale project van The Learning Quarter afgerond. Hiermee is 750 miljoen pond gemoeid. Zo komt er onder andere state of the art kantoorruimte, een hotel en een accommodatie met gezondheidszorg, vrije tijd en recreatieve faciliteiten.

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen