BREEAM veruit het populairst in Europa

Van alle duurzaamheidscertificaten voor gebouwen die er in Europa worden uitgegeven, is 75% een BREEAM keurmerk. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van RICS Duitsland.
Het rapport ‘Gaan voor Groen, Duurzaam Bouwen Certificering Statistiek Europa’ geeft per land een analyse van hoe het ervoor staat met het certificeren van gebouwen met BREEAM, LEED, DGNB en HQE.

BREEAM heeft in Europa 7.867 uitgegeven certificaten van de 9.764 certificaten die er in totaal zijn uitgegeven. Het onderzoek werd uitgevoerd voor 33 landen in Europa waarbij werd gekeken naar zowel labels voor nieuwbouw als voor bestaande bouw en renovatieprojecten.

BREEAM heeft een bijzonder sterk marktaandeel in de Britse markt, maar ook in Nederland, Frankrijk, Polen, België en Duitsland. BREEAM groeit in Spanje, Noorwegen en Zweden.

Lees het hele rapport. In de data uit het rapport zijn niet alle Nederlandse certificeringen opgenomen. Bekijk de meest recente statistieken.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken