BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling uitgebreid met bestaande gebieden

Het BREEAM-NL keurmerk voor gebiedsontwikkeling wordt uitgebreid. Met het vernieuwde keurmerk kunnen naast gebiedsontwikkelingen ook bestaande gebieden worden beoordeeld op duurzaamheidsprestatie. Het uitgebreide keurmerk krijgt daarom ook een andere naam: BREEAM-NL Gebied.

Aan de inhoud en de methodiek van het keurmerk verandert weinig. Het is een update 2.0. Duurzame gebiedsontwikkelingen zullen ook in te toekomst net zo zwaar en tegen gelijke criteria worden beoordeeld. De uitbreiding maakt dat in de toekomst ook bestaande gebieden kunnen worden gecertificeerd.

Nieuwe én bestaande gebieden

De doorontwikkeling van het huidige keurmerk met bestaande gebieden heeft een aantal redenen. De Dutch Green Building Council merkt dat de markt behoefte heeft ook bestaande gebieden te beoordelen op duurzame prestatie. Daarnaast ligt er een grote verduurzamingsopgave voor bestaande gebieden in Nederland. Ook maakt het vernieuwde keurmerk het mogelijk een ontwikkeling te beoordelen met zowel een nieuw als een bestaand gebied.

Introductie

Het is de verwachting dat de vernieuwde BREEAM-NL richtlijn voor gebiedsontwikkeling én bestaande gebieden in het vierde kwartaal van 2014 operationeel is. 

Bijeenkomst

Wel vindt de Dutch Green Building Council zorgvuldigheid en brede marktsteun essentiële voorwaarden voor het introduceren van het vernieuwde keurmerk. De Dutch Green Building Council nodigt geïnteresseerden en betrokkenen daarom van harte uit voor een bijeenkomst waarin de DGBC een toelichting geeft op de nieuwe situatie met BREEAM-NL Gebied. Stuur een mail naar j.vanhaasteren@dgbc.nl om u aan te melden.

 

 

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces