BREEAM-NL Excellent voor netbeheerder Enexis

Netbeheerder Enexis heeft vandaag twee nieuwe regiokantoren, in Maastricht en Venlo, geopend. Beide gebouwen zijn energieneutraal en voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Het regiokantoor in Maastricht heeft het eerste energieneutrale BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat in Nederland gescoord. Han Fennema, CEO van Enexis, ontving het certificaat tijdens de opening van het kantoor in Maastricht uit handen van Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council.

Als netwerkbedrijf vervult Enexis een voorbeeldfunctie wat betreft duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om die reden is gestreefd naar energieneutrale nieuwbouw waarin veel aandacht is geschonken aan het welzijn voor de medewerkers en omgeving. Innovatieve en duurzame gebouwen met energieneutrale voorzieningen als zonnecellen, unieke gevelbekleding en een bodemcollector voor een Warmte Koude Opslag-installatie.

Bij de opening van de twee nieuwe kantoren van Enexis, die zijn ontworpen door Atelier Pro, stonden begrippen als betaalbaarheid, duurzaamheid en het Nieuwe Werken centraal. Op de nieuwe locaties kunnen medewerkers efficiënt werken in een duurzame werkomgeving en ze zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto. Met de twee nieuwe locaties draagt Enexis overigens bij aan versteviging van de werkgelegenheid in de regio.

De opening van het nieuwe kantoor van Enexis in Maastricht vond plaats in aanwezigheid van Gouverneur Bovens van de provincie Limburg en burgemeester Hoes van Maastricht en in Venlo in aanwezigheid van gedeputeerde Koppe van de provincie Limburg en burgemeester Scholten van Venlo.

Over Enexis
Enexis is de regionale netbeheerder in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland (Noordoostpolder), Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Enexis is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aanleg van energiedistributie-netwerken (gas- en elektriciteit) alsook voor het onderhoud en beheer van deze netten. Daarmee is Enexis verantwoordelijk voor de levering van stroom en gas naar meer dan 2,7 miljoen klanten, en vormt Enexis de schakel tussen de klant en de energieleverancier. Enexis heeft ruim 4.200 medewerkers.

Bekijk ook de foto’s van de bouw en de opening van Enexis.

De foto’s zijn van Bart Willemsen.

Gerelateerd

Lidl Zero Woerden maakt belofte '0 op de energiemeter' waar

Lidl Zero Woerden maakt belofte '0 op de energiemeter' waar

Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot

Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie