BREEAM-NL Excellent hoofdkantoor a.s.r. officieel geopend

Het a.s.r.-kantoor aan de Archimedeslaan in Utrecht is volledig gerenoveerd tot één van de duurzaamste kantoren van Nederland en heeft het oplevercertificaat BREEAM-NL Excellent in ontvangst genomen. Gisteren werd het gebouw officieel geopend door minister Dijsselbloem.

Very Good naar Excellent

Renovatie bleek qua kosten en duurzaamheid de beste optie voor dit pand uit de jaren ‘70. In het Programma van Eisen stelde a.s.r. een concrete duurzaamheidsambitie: energielabel A en streven naar BREEAM-NL Very Good. Om die reden koos Ballast Nedam voor duurzaam materiaalgebruik met een lage milieubelasting. Ook een hoge gebruikskwaliteit was erg belangrijk. Met aanvullende maatregelen is het gelukt om de certificering van Very Good naar Excellent te tillen. Deze inspanningen zijn nu bekroond met het oplevercertificaat BREEAM-NL Excellent met een score van ruim 78% en een energielabel A++.

Belangrijkste ambitie

"Duurzaamheid was een van onze belangrijkste ambities, het resultaat ervan zie je nu overal in ons gebouw terug. Mede doordat Ballast Nedam creatief meedacht, is het gelukt om de BREEAM-NL certificering van ‘Very Good’ naar ‘Excellent’ te tillen", ldus Fiona van ’t Hullenaar, Directeur business support bij a.s.r.

Scholen challenge

De opening is ook de start van de a.s.r. scholen challenge om Utrechtse scholen duurzamer te maken. Scholen maken kans op een prijs van € 12.500,-. Dutch Green Building Council is mede-initiatiefnemer van deze challenge. Lees meer over de scholen challenge.

Bron: Ballast Nedam, a.s.r.

Foto: Twitter

Gerelateerd

Dutch Green Building Week 2019 in teken van #hetkanwel

Dutch Green Building Week 2019 in teken van #hetkanwel

Hoofdkantoor Dura Vermeer hard op weg naar Paris Proof

Hoofdkantoor Dura Vermeer hard op weg naar Paris Proof

INSIDE/INSIDE brengt duurzaamheid onder de aandacht op designbeurs

INSIDE/INSIDE brengt duurzaamheid onder de aandacht op designbeurs