BREEAM-NL certificaat uitgereikt aan De Vries en Verburg

Ten overstaan aan ongeveer 150 gasten heeft DGBC-directeur Annemarie van Doorn donderdag het BREEAM-NL In-Use certificaat uitgereikt aan Timo Stuij van bouwbedrijf De Vries en Verburg. Het kantoor van het bouwbedrijf is 2018 grondig gerenoveerd, waardoor het in aanmerking kwam voor een beoordeling aan de hand van BREEAM-NL In-Use. 

Het kantoor van De Vries en Verburg bevat na de renovatie een aantal interessante innovaties. Zo springen de zogenoemde PCM-plafonds, dynamische ledverlichting en zonnepanelen meteen op. Die maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het gebouw hoog scoorde op het gebied van energie, een categorie die zwaar weegt binnen BREEAM-NL In-Use. 

Rentmeesterschap

Dat De Vries en Verburg hun eigen gebouw renoveerde, mag geen verrassing heten. Voor het bouwbedrijf is duurzaamheid meer dan een PR-onderwerp. De organisatie is zich bewust van het rentmeesterschap over deze aarde en de eindigheid van de grondstoffen worden gebruikt bij projecten. Met die wetenschap is het eigen kantoor gerenoveerd met het BREEAM-NL certificaat als gevolg. 

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2