BREEAM-NL AssessmentTools vernieuwd

Sinds vandaag zijn de BREEAM-NL Assessmenttools vernieuwd. Dit kunt u zien aan de nieuwe lay-out van de tools, die in de internationale stijl van BREEAM zijn gebracht.

Naast de grafische aanpassingen zijn er ook een aantal inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd in de Assessmenttool In-Use, Gebiedsontwikkeling en Nieuwbouw. Zo is het mogelijk om bestanden aan een project te koppelen, bijvoorbeeld plattegrondtekeningen of inspectierapporten van een Assessor. Ook kunt u meerdere bestanden tegelijkertijd uploaden en koppelen aan credits.

Technische wijzigingen in In-Use

De Assessmenttool In-Use is wat betreft stijl en techniek helemaal in lijn gebracht met de andere Assessmenttools. Dit heeft geleid tot een aantal technische wijzigingen. Zo is de In-Use tool vanaf nu te benaderen via een nieuwe url: Inuse.assessmenttool.nl. De oude url bbg.assessmenttool kunt u niet meer gebruiken. U kunt de Assessmenttools het beste bereiken via http://www.assessmenttool.nl.

Let op! In de Assessmenttool voor In-Use kan het voorkomen dat portfolio’s waar u als Assessor aan gekoppeld bent nog niet in uw portfolio-overzicht verschijnen. Wel kunt u al uw gebouwen bereiken via de tab Asset. Dit wordt zo spoedig mogelijk hersteld.

Single Sign On

Voor alle tools maakt u gebruik van één gebruikersnaam en wachtwoord: Single Sign On. Heeft u een naast uw Single Sign On nog aparte inloggegevens voor de In-Use tool? Deze komen te vervallen. U kunt in de nieuwe In-Use tool gewoon inloggen met uw Single Sign On.

Nog geen Single Sign On?

Als u nog geen Single Sign On log-in heeft, dan ontvangt u een mail met instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen. Heeft u uw account al wel geregistreerd maar nog niet geactiveerd? Dan kunt u een nieuw account aanvragen via auth.dgbc.nl.

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de nieuwe Assessmenttools, dan neemt u contact op met helpdesk@dgbc.nl. Ook als u fouten ontdekt, neemt u contact met de DGBC Helpdesk.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken