Bouw kantoor Bluewater op Park 20|20 officieel gestart


Op Park 20|20 in Hoofddorp is maandag 22 april het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services B.V.. Het gebied wordt ontwikkeld door Park 20|20 cv, een samenwerking tussen Delta Development Group, Reggeborgh en VolkerWessels. IBB Kondor, onderdeel van VolkerWessels bouwt het kantoor.

Het is de bedoeling dat het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater, wereldspeler in het ontwerpen, projectmanagement, opereren en leasen van drijvende productiesystemen voor de internationale olie- en gasindustrie, volgens de Cradle tot Cradle filosofie wordt gerealiseerd. Met het gebouw wil Bluewater in de toekomst het BREEAM Excellent predikaat behalen. CEO Hugo Heerema benadrukt dat de duurzaamheid volledig strookt met de business van Bluewater. Milieu en veiligheid zijn twee enorm belangrijke pijlers van het bedrijf en hebben continu de aandacht. Het kantoor van circa 8.600 vierkante meter, naar ontwerp van architect William McDonough + Partners, wordt naar verwachting eind 2014 opgeleverd aan Bluewater.

Kijk voor meer informatie op www.park2020.com en op www.deltadevelopment.eu.

Foto: Hugo Heerema, Michel Bonte, Peter Burger (Directie Bluewater Energy Services B.V.), Evert Han Huernink, (Project Manager Bluewater), Robert van Duyl ( RJVD Vastgoed), Jeroen Nobel (Wethouder Financiën) en Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group en directielid Park 20|20 cv slaan symbolisch de eerste paal.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen