Bouw hoofdkantoor Heerema Marine Contractors officieel gestart

Er is officieel gestart met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Heerema Marine Contractors (HMC) aan de Vondellaan 47 in Leiden. Na de sloop van het bestaande gebouw, conform het eerste very good BREEAM-NL sloopcertificaat, kan er nu volop gewerkt worden aan de realisatie van het 21.000 m2 grote pand voor de ca. 1.250 medewerkers van HMC met een groeipotentie tot 1.600 medewerkers.

De ontwikkeling wordt gerealiseerd door Delta Development Group en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling. Conform planning wordt het nieuwe kantoor Q4 2015 opgeleverd.
Jan Pieter Klaver, CEO HMC opende de middag. “Het feit dat wij binnen niet al te lange tijd met elkaar in één gebouw plaats kunnen nemen, in plaats van de huidige drie kantoren, is iets om naar uit te kijken. De nieuwe structuur van het gebouw waarbij open vloeren een optimaal werkklimaat creëren voor onze projectteams bij HMC biedt vele voordelen.”

Meest duurzame van Leiden
“Het doet me deugd de betrokkenheid te voelen van alle partijen. Alleen door goed partnership is bouwen in deze tijd een optie. Daarnaast bouwen we momenteel het meest duurzame gebouw in Leiden. Echt een project om trots op te zijn”, aldus Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group.

568 heipalen
In totaal worden 568 heipalen gebruikt voor de fundatie van het markante kantoor. Het kantoor wordt gebouwd door Wessels Zeist, het basisontwerp is van de hand van OPL Architecten te Utrecht. Heerema Marine Contractors is geadviseerd door RJVD Vastgoed bv en Holthuijsen Bouwadviseurs.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken