BOOT- Ingenieurs met een verhaal

BOOT richt zich op het ontwikkelen en bewaren van een duurzame leefomgeving, met ruimte voor wonen, werken, mobiliteit, recreatie en natuur. Bouwen en bewaren is de missie van onze organisatie.

Als ingenieursburo leveren wij integrale advies- en managementdiensten aan
(semi-)overheden, projectontwikkelaars, woningcorporaties en bedrijven. Wij zijn een betrokken servicepartner vanuit een onafhankelijke marktpositie. Met een pragmatische instelling, gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en de ambitie om te ontwikkelen, werkt BOOT vandaag aan de leefomgeving van morgen.

De uitvoering van een sloopproject is in veel gevallen de eerste stap naar een duurzame (her)ontwikkeling van locaties. Van oudsher vormt het begeleiden van sloopprojecten dan ook een wezenlijk onderdeel van onze opdrachtenportefeuille. Deze projecten sturen we aan vanaf initiatieffase tot oplevering van de woonrijpfase.

BOOT- Duurzaamheid

Een speerpunt van ons beleid is het aspect duurzaamheid. Aanleiding hiervoor is onze verantwoordelijkheid, zoals verwoord in onze missie en vanuit de marktvraag. Duurzaamheid vormt een steeds belangrijker onderdeel binnen onze projecten. Hierbij wordt veelal gevraagd om aantoonbare duurzaamheid in de vorm van deelcertificaten of projectcertificering. In onze sloopprojecten betekent duurzaamheid bewust alternatieven afwegen.

Waarom zijn wij participant geworden van DGBC?

Reden voor het lidmaatschap is de totstandkoming van de BRL sloop en demontage, waardoor sloopprojecten op een objectieve wijze gecertificeerd kunnen worden. Daarnaast is BOOT door DGBC gevraagd lid te worden van de Adviesgroep Sloop en Demontage. Op deze manier kunnen wij een actieve bijdrage leveren aan de duurzame sloop van gebouwen, waarbij hergebruik van vrijkomende materialen wordt gemaximaliseerd en uitval van mensen uit het arbeidsproces wordt tegengegaan.

Met het lidmaatschap steunen wij de verdere verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tevens dragen wij hiermee bij aan onze missie 'het ontwikkelen en bewaren van een duurzame leefomgeving'. 

www.buroboot.nl

@buroboot

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen