Bijlage bij Elsevier: Tijdige verduurzaming vastgoed voor 2023 een hele klus

De gebouwde omgeving in Nederland moet de komende jaren veel duurzamer worden om aan de nationale en internationale verplichtingen te voldoen. Er ligt een afspraak uit 2012 waarin staat dat coöperatiewoningen eind 2020 geschikt moeten zijn voor energielabel B. Een forse klus. Een van de afspraken uit het Energieakkoord uit 2013 is dat elk utiliteitsgebouw met een kantoorfunctie binnen tien jaar verplicht energiezuiniger gemaakt moeten worden. Dat betekent dat elk kantoorpand op 1 januari 2023 over minimaal energielabel C moet beschikken. Een hele klus, stelt DGBC directeur Annemarie van Doorn in de bijlage van Elsevier 'Assetmanagement en Real Estate'.

Kantoren

Het is natuurlijk goed dat de markt hiermee aan de slag gaat, maar als we het klimaatakkoord van Parijs erbij pakken, dan is de ondergrens van energielabel C eigenlijk te laag. De lat zou meer in de richting van energielabel A++ moeten liggen”, zegt Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC), een stichting met de maatschappelijke opdracht om de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen.

Lees het complete artikel op MijnZakengids.nl.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen