Basisschool De Bijenschans uit Breukelen wint a.s.r. scholenchallenge

Basisschool De Bijenschans uit Breukelen heeft met het plan voor een duurzame keuken op school de a.s.r. scholenchallenge gewonnen. De school krijgt € 12.500 om de plannen te realiseren.

De leerlingen van De Bijenschans bedachten een plan voor een duurzame keuken, waarin zij de groenten die ze in de schooltuin kweken, verwerken tot een lekkere maaltijd. De elektrische kookplaten in de keuken worden aangedreven door energie die wordt opgewekt met fietsen. 

CBS De Bijenschans ging met 5 andere finalisten de strijd aan om de eerste plek. De kinderen presenteerden hun plannen aan de jury onder leiding van tv-presentator Klaas van Kruistum, bekend van diverse jongerenprogramma’s. De ideeën werden beoordeeld op impact, creativiteit en haalbaarheid.

De jury kwam unaniem tot het besluit dat De Bijenschans de winnaar is, omdat de leerlingen een idee hebben bedacht waarbij ‘van buiten naar binnen’ wordt gedacht. Het idee begint bij de groenten uit de tuin, en gaat via het energie opwekken met fietsen en het verwerken van de groenten in de keuken naar het opeten ervan. De jury vond het ook mooi dat het idee voortborduurt op de schooltuin die er al is.

Over de a.s.r. scholenchallenge 

De a.s.r. scholenchallenge is een initiatief van a.s.r., de Dutch Green Building Council en de Provincie Utrecht om kinderen van basisscholen in Nederland te laten nadenken over duurzaamheid, te beginnen bij hun eigen school. De deelnemende scholen maken kans op € 12.500,- om de school duurzamer te maken. Aan deze 3e en laatste editie van de wedstrijd tussen basisscholen uit de provincie Utrecht deden 30 klassen mee.

Participanten

a.s.r. real estate

Gerelateerd

Lid Expertgroep Energie: 'Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?'

Lid Expertgroep Energie: 'Wordt ons vastgoed energieneutraal door BENG en NTA 8800?'

Werkgroeplid Kantoren op BNR: 'Deadline label C-plicht niet haalbaar'

Werkgroeplid Kantoren op BNR: 'Deadline label C-plicht niet haalbaar'

Europese BREEAM Awards in 2020 in Nederland

Europese BREEAM Awards in 2020 in Nederland