Ballast Nedam Development verduurzaamt en ontwikkelt in Berckelbosch

Ballast Nedam Development heeft een Turnkey koopovereenkomst getekend met voor de verkoop van in totaal 34 woningen van het project ‘Berckelbosch’ in Eindhoven. In de wijk Berckelbosch zijn nu in het totaal ruim 400 woningen verkocht, waarvan er 100 gasloos en energieneutraal al zijn.

SDG's

Om aan te sluiten bij de 17 doelen van de Verenigde Naties (SDG's) investeert Ballast Nedam Development flink in duurzaamheid, zo ook in Berckelbosch. Niet alleen op woningniveau, maar ook op gebiedsniveau. Voorbeelden zijn de aanleg van ledverlichting, het behoud van oude bomen in het gebied en de investeringen om klimaat adaptief te zijn.

“Ballast Nedam Development (BND) is verheugd samen met de belegger invulling te geven aan de 17 doelen van de verenigde naties. BND ontwikkelt in totaal bijna 1000 woningen in Berckelbosch. Onze duurzaamheidsambities sluiten zeer goed aan op die van de belegger. De uitgesproken jaren dertig architectuur en groene opzet vormen te samen de basis voor een gezonde samenleving”, zegt Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.

Invulling aan hoge duurzaamheidsambitie

Berckelbosch bestaat uit totaal vrijwel 1000 woningen die in verschillende deelgebieden wordt ontwikkeld. Eind november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst al het startschot gegegeven voor de realisatie van 53 koopwoningen in het project Berckelbosch in Eindhoven. In de wijk zijn tot nu toe ruim 400 woningen gerealiseerd, waarvan er meer dan 100 gasloos en energiezuinig of -neutraal zijn. Onno Dwars: “Met de realisatie van deze 53 grondgebonden woningen geven wij daadwerkelijk invulling aan onze hoge duurzaamheidsambities. De uitgesproken jaren ’30 architectuur en de groene opzet vormen samen de basis voor levendige wijken en een gezonde samenleving.”

Sociale fundering

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, in aanwezigheid van alle nieuwe bewoners, is niet alleen de start van de woningen gevierd, maar is tevens invulling gegeven aan de sociale fundering van de wijk. “Door bewoners te stimuleren met elkaar in contact te treden en in gesprek te gaan, ontstaat een levendig wijk met een sociale geborgenheid en samenhang” aldus Onno Dwars.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken