Balkenende: "Het gaat er nu om wat je echt doet: waarde creëren"

Jan Peter Balkenende zal tijdens het Green Leadership Summit op 26 september spreken over onder meer leiderschap in de wereld van duurzaamheid. Dat doet de voormalig minister-president als voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). In aanloop naar dit evenement kreeg DGBC de kans om hem exclusief te spreken over zijn visie op duurzaamheid en leiderschap. 

Balkenende is optimistisch over de ontwikkelingen die hij om zich heen ziet. "Het credo van econoom Milton Friedman ‘The business of business is business’ geldt niet langer. Het gaat er nu om wat je echt doet: waarde creëren, economisch én maatschappelijk."

Rechten van materialen

Die ontwikkeling van het creëren van waarde ziet hij ook in de bouwsector. Hij noemt architect Thomas Rau. “Ik ken hem goed.” Hij komt op voor de universele rechten van materialen. En maakt zich oprecht bezorgd dat onze materialen opraken. Hij introduceert het materialenpaspoort. Of Ben van Berkel, inmiddels ook een goede bekende van Balkenende. “Ben legt de verbinding tussen gezondheid en gebouwen. Mooi. De rol van architectuur is ontzettend belangrijk. Creativiteit ook. De bouwwereld legt al die verbindingen.” 

Balkenende op de Green Leadership Summit

Zijn visie op duurzaamheid, de ontwikkelingen vanuit de DSGC en de eigenschappen van groen leiderschap komen aan bod tijdens zijn bijdrage aan de Green Leadership Summit tijdens de DGBW. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven. 

Exclusief interview in Toekomstbouwers

Balkenende ging tijdens het interview veel dieper in op het onderwerp duurzaamheid, zo sprak hij onder meer over de lessen die Nederland kan leren van landen als Zuid-Korea, Singapore en Kenia. Het hele interview lees je in het magazine Toekomstbouwers dat op 23 september verschijnt.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen