ASR houdt duurzame speurtocht op de bouwplaats

ASR heeft onlangs een speurtocht op de bouwplaats in Waddinxveen georganiseerd. ASR realiseert daar een nieuw centrum met horeca, winkels en verschillende soorten woningen en appartementen. Tijdens deze speurtocht hebben ongeveer 25 kinderen uit de buurt en van de scouting op de bouwplaats diverse duurzame aspecten onderzocht. Om dit goed te kunnen boordelen begon de dag met een interactieve les over duurzaamheid, gegeven door Joost Bennekers (gastdocent Dutch Green Building Council).

BREEAM-NL Junior

Bennekers bepaalde samen met de kinderen wat duurzaamheid eigenlijk inhoudt en welke onderwerpen daarbij horen. Hij gebruikte hiervoor de duurzame lesmethode BREEAM-NL Junior. Energie, materiaal en groen waren duidelijk, maar onderwerpen als gezondheid en bereikbaarheid met openbaar vervoer horen er verrassend genoeg ook bij. Aandacht was er ook voor gedragsmaatregelen zoals op de fiets boodschappen doen, op de fiets naar school gaan en het licht uitdoen en thuis afval in de goede afvalbak gooien.

De bouwplaats op

Daarna gingen de kinderen, uiteraard onder begeleiding en voorzien van hesje en helm, de bouwplaats op voor een speurtocht. De kinderen ontdekten hoe duurzaam het nieuwe centrum van Waddinxveen is door tijdens de speurtocht over de bouwplaats vragen te beantwoorden die te maken hebben met duurzaamheid. Op deze manier hebben de kinderen op een speelse manier kennis genomen van de duurzame elementen op de bouwplaats. Bijvoorbeeld het FSC hout, de glaswol-isolatie en de WKO-installatie. Uiteraard is ook gekeken of de bouwplaats netjes was en het afval goed gesorteerd.

Meer informatie

Meer informatie over gastcolleges op scholen en het BREEAM-NL junior programma is te vinden dgbc.nl/junior.

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces