>

Annemarie van Doorn verzorgt aftrap Saint-Gobain Solutions

DGBC-directeur Annemarie van Doorn heeft op Building Holland de lancering verzorgd van Saint-Gobain Solutions, een nieuwe activiteit van Saint-Gobain. De nieuwe organisatie past in de trend dat bouwprojecten steeds meer vragen om slimme totaaloplossingen.

DGBC directeur Annemarie van Doorn opende op 9 april de stand van Saint-Gobain Solutions en verrichte daarmee ook de aftrap van dit nieuwe bedrijfsonderdeel. In haar opening ging ze in op het belang van ketensamenwerking en integrale oplossingen om de klimaatdoelstellingen te behalen. Volgens Van Doorn past de oprichting van Saint-Gobain Solutions binnen de trend om niet meer onderdeel voor onderdeel te 'shoppen', maar gezamenlijk te kijken naar de beste en meest duurzame totaaloplossing voor een project.

Bouwen doe je samen

Saint-Gobain Solutions richt zich met name op het bieden van projectmatig advies en innovatieve systeemoplossingen. Een voorbeeld daarvan is het nieuwe energie-opwekkende gevelsysteem EnergyFaçade, dat tijdens Building Holland werd gepresenteerd. Saint-Gobain Solutions heeft als doel oplossingen bieden voor een comfortabele en duurzame leefomgeving. Daarnaast beantwoorden de oplossingen vragen op het gebied van energiezuinig, efficiënt, snel en kwalitatief hoogwaardig bouwen. Projectadvisering is een belangrijk onderdeel van de oplossingen van Saint-Gobain Solutions. Bouwen doe je namelijk niet alleen, maar met bouwpartners zoals architecten, adviseurs, bouwbedrijven en ontwikkelaars. Samen om tafel is dé manier om tot een integraal projectadvies te komen.

Elk project uniek

Omdat elk project uniek is, bekijken de adviseurs van Saint-Gobain Solutions per project wat de beste, meest duurzame en kostenefficiënte oplossing is. Saint-Gobain Solutions heeft specialisten in huis voor thermische en constructieve calculaties, voor opbrengstberekeningen bij pv-producten, voor advies over detaillering en luchtdichting en voor het meedenken over het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen zoals BENG, BREEAM of Nul-op-de-meter. Voor de klant is het grote voordeel dat hij één aanspreekpunt heeft en één leverancier.

Meer slimme totaaloplossingen

Behalve met het nieuwe EnergyFaçade komt Saint-Gobain Solutions de komende tijd met meer oplossingen: Metal Cladding Solutions (complete systemen voor gevel en dak die de bouwtijd versnellen), Interior Solutions (wand- en plafondsystemen voor optimaal akoestisch comfort), Blowing Wool Solutions (snel en efficiënt isoleren met inblaaswol), Timberframe Solutions (voor slanke houtskeletbouwgevels- en daken met hoge energieprestaties) en Airtight Solutions (luchtdichte oplossingen beschermen tegen energieverlies en vocht).

DGBC-partners

Saint-Gobain Solutions

Gerelateerd

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment

Founding partner SGS Search over toekomst DGBC: ‘Een onmisbaar kennisinstituut’

Founding partner SGS Search over toekomst DGBC: ‘Een onmisbaar kennisinstituut’