Annemarie van Doorn te gast tijdens break-outsessie State of Sustainability

DGBC-directeur Annemarie van Doorn levert op 25 juni een inhoudelijke bijdrage aan State of Sustainability tijdens een van de break-outsessies. State of Sustainability wordt voor de derde keer georganiseerd door DGBC-partner Bureau 8080 en de Boekmanstichting, kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst komen decisionmakers uit de kunst- en cultuursector samen om elkaar te informeren, inspireren en aan te jagen om de transitie naar een duurzame sector te versnellen.

Webinar

Vanwege de coronacrisis krijgt de editie dit jaar de vorm van een webinar. Tijdens het webinar presenteert Bureau 8080 de uitkomsten van het vervolgonderzoek onder beleidsmakers. Nu door de coronacrisis veel instellingen, zoals musea en theaters, hun bedrijfsprocessen sterk moeten aanpassen, doet zich ook de kans voor om hierbij veel meer vanuit het perspectief van duurzaamheid te kijken. Daarnaast mag van de creatieve sector verwacht worden dat zij mee wil denken over oplossingen voor de problemen waarmee klimaatverandering gepaard gaat.


Integrale verduurzaming


De middag wordt geopend met een statement van Jan Terlouw, waarna de resultaten van het nieuwe onderzoek worden toegelicht. Daarna volgen drie digitale break-out sessies gericht op respectievelijk beleidsmakers, culturele instellingen en artiesten/kunstenaars. Tijdens een van de drie break-outsessies gaat Remco Wagemakers (directeur Bureau 8080)  het gesprek aan met DGBC-directeur Annemarie van Doorn en Frits de Vogel (zakelijk directeur Kröller Müller Museum). Het drietal zal onder andere ingaan op de mogelijkheden om tijdens de coronacrisis een pand integraal te verduurzamen. Zowel inspirerende voorbeelden van binnen als buiten de culturele sector zullen hierbij de revue passeren.

Kijk hier voor meer informatie of meld je gelijk aan.

DGBC-partners

Bureau 8080

Gerelateerd

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Nivab Vastgoed Advies

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Nivab Vastgoed Advies

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw Woningen

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw Woningen