Agentschap NL reikt energielabelposter uit aan kringloopwinkel Soest

Kringloopwinkel Spullenhulp in Soest is in 2010 verduurzaamd van energielabel B naar A++. Het gebouw is nu bijna energieneutraal. Agentschap NL reikt hiervoor een Energielabelposter uit aan wethouder Harry Witte.

De verbouwing (een verdubbeling van het gebouwvolume) is volgens het Cradle to Cradle principe uitgevoerd, met hergebruik van apparatuur en bouwmaterialen. Dankzij zeer goede isolatie, 40kW PV, een warmtepomp, WTW-ventilatie en een warmtedak is het gebouw nu bijna energieneutraal. Via GBS-regeltechniek vindt continu monitoring plaats, zodat ook op termijn het lage energiegebruik en het comfort verzekerd zijn.

Voor dit mooie voorbeeld van een verduurzaamd overheidsgebouw heeft Ir. Peter Schuthof, Manager Energie & Gebouwde Omgeving bij Agentschap NL, op 23 september, tijdens de Dutch Green Building Week, een Energielabelposter uitgereikt aan wethouder Harry Witte van de gemeente Soest.


v.l.n.r. wethouder Harry Witte, projectleider Eddy de Ruiter van de gemeente Soest met de Energielabelposter, Peter Schuthof van Agentschap NL.

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen