ABN AMRO: tien jaar partner van de Dutch Green Building Week

Al tien jaar is ABN AMRO trouwe partner van de Dutch Green Building Week, de jaarlijkse week in september die in het teken staat van duurzaam bouwen. Wat is het geheim van dit goede huwelijk? Manager partnerships Niina Pussinen, category manager vastgoedbeheer Rob Vermeij en sector banker vastgoed Petran van Heel van ABN AMRO vertellen erover.

ABN AMRO heeft zich weliswaar al tien jaar geleden verbonden aan de allereerste Dutch Green Building Week, eigenlijk gaat de samenwerking nog langer terug. ABN Amro was in 2008 een van de founding partners van de Dutch Green Building Council, de stichting die door marktpartijen werd opgericht om in Nederland een gemeenschappelijke taal voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving te ontwikkelen. Zodoende werd duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

De eerste editie van de Dutch Green Building Week


Toen BREEAM-NL in 2010 haar eerste duurzame vruchten afwierp, en aanleiding bood de eerste editie van de Dutch Green Building Week te organiseren, was het logisch dat ABN AMRO zich als partner aansloot. Het was ook ABN AMRO die als een van de eerste marktpartijen in Nederland actief aan de slag ging met het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL, de certificering van het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam als voorname mijlpaal.

Kennisdelen en samenwerken: dat is de basis

De basis van de samenwerking laat zich samenvatten in de kernbegrippen kennisdelen en samenwerken. Petran van Heel vertelt hierover: “Het partnership met DGBC stimuleert de duurzame samenwerking tussen onze mensen uit de business en ons eigen vastgoedbeheer. En extern, de samenwerking met onze klanten. Door met elkaar op te trekken en kennis te delen, kunnen we concrete projecten oppakken. Zodoende helpen we mee om duurzaam bouwen, en met name circulair bouwen, uit de innovatiehoek te halen en gemeengoed te maken. Opschaling zorgt voor impact.”

Dit is een passage uit een langer interview met ABN AMRO. Het hele verhaal is gratis te lezen in de speciale Toekomstbouwers. 

ABN AMRO organiseert meerdere sessies tijdens de Dutch Green Building Week: Klik op de link voor meer informatie.

Partners

ABN AMRO

Gerelateerd

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt