Medior Projectmanager Paris Proof

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. Dat is nodig, omdat klimaatverandering sneller gaat dan gedacht. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van het energiegebruik en CO₂-emissie in Nederland. Om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs moeten gebouwen Paris Proof worden. Dit betekent dat het energieverbruik van de gebouwde omgeving met twee derde omlaag moet ten opzichte van het huidige gemiddelde en dat de bouwketen moet verduurzamen. Samen met meer dan 100 marktpartijen, overheden, kennisorganisaties en brancheorganisaties werken we sinds 2017 aan het Paris Proof programma om de CO₂-uitstoot van gebouwen te reduceren.

De Paris Proof aanpak wordt meer en meer toegepast. Partijen commiteren zich aan de Paris Proof ambitie. Ten behoeve van de verdere versnelling en invulling van dit programma heeft DGBC op dit moment een vacature voor een:

Projectmanager Paris Proof (Junior/ Medior)

Functie inhoud

Binnen het programma ontwikkel je diensten en producten ten behoeve van het programma. Als Projectmanager ondersteun je de programma- en senior projectmanagers bij het uitvoeren van onderzoek, het maken van routekaarten, het ontwikkelen van tools en beantwoorden van vragen uit de markt. Ook verzamel en documenteer je kennis ten behoeve van het programma. Naast de werkzaamheden voor het programma, krijg je de kans om intern en extern mee te werken aan het verder ontwikkelen van andere diensten en producten van DGBC op het gebied van de circulaire economie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, gezondheid en sociale duurzaamheid.

Wat vragen wij?

We zoeken iemand die nauwgezet werkt en zich daarnaast goed kan concentreren in een drukke en dynamische omgeving. Jij bent analytisch sterk en hebt een proactieve, doortastende instelling. Je bent in staat om snel te schakelen tussen meerdere projecten en onderwerpen. Je bent klantgericht en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent sterk in zelfstandig werken, maar ook in het werken in teamverband. Je bent stressbestendig en brengt zelfstandig structuur aan in je werk. Natuurlijk heb je affiniteit met duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Je bent niet bang om in het openbaar op te treden en je hebt een gezonde dosis humor.

Wat verwachte wij van jou?

 • Een WO-opleiding gerelateerd aan vastgoed, bouw en/of duurzaamheid;
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring in een adviserende of uitvoerende rol;
 • Goede presentatievaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een baan waarbij geen dag hetzelfde is: van strategie en advies tot praktische uitvoering;
 • Een inspirerende werkomgeving waarin je werkt aan relevante maatschappelijke thema's;
 • Een bedrijf met ervaren, maar vooral ook leuke collega's en heel korte lijnen;
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit, maar wel de juiste balans tussen werk en privé;
 • De faciliteiten om flexibel of thuis te werken en overal kantoor te houden; met onze vestiging in Den Haag als uitvalsbasis;
 • Een 32-40-urige werkweek voor een jaar, met de intentie tot verlenging;
 • 35 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantietoeslag en 5% eindejaarsuitkering;
 • Vergoeding van reiskosten op basis van OV;
 • Een goede pensioenregeling (DGBC betaalt 50% van de premie);
 • Een maandelijkse telefoonvergoeding van 30 euro;
 • Salaris tussen 2.500 en 3.600 bruto per maand (fulltime);
 • Opname in relevante verzekeringen, o.a. verzuimverzekering.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief inclusief een CV en foto naar personeelszaken@dgbc.nl onder vermelding van Medior Projectmanager Paris Proof t.a.v. Martin Mooij, Programmamanager Paris Proof. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Eefje Stutvoet, projectmanager (Tel: +31 (0)88 - 55 80 100 of e.stutvoet@dgbc.nl.

Laatste nieuws

“Als je het maximale van een marktpartij vraagt, moet je ook zelf laten zien dat je er als bedrijf vol voor gaat”

“Als je het maximale van een marktpartij vraagt, moet je ook zelf laten zien dat je er als bedrijf vol voor gaat”

Paris Proof leeft in detailhandel en vastgoedsector

Paris Proof leeft in detailhandel en vastgoedsector

BNA beste gebouw van het jaar 2022 Museum Singer Laren

Museum Singer Laren Beste Gebouw van 2022