Junior Projectmanager Duurzaam Bouwen / BREEAM-NL

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een platte, jonge en dynamische organisatie met een missie: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Om deze transitie aan te jagen, ontwikkelt DGBC diverse tools en diensten, waaronder BREEAM-NL. 

BREEAM is het meest toegepaste duurzaamheidsinstrument- en keurmerk in Europa om de duurzaamheid van gebouwen in de breedte te meten en te beoordelen. Gerenommeerde organisaties zoals Unilever, het Rijksmuseum en Lidl kiezen voor BREEAM-NL om duurzaamheid concreet te maken. 

In verband met de sterke groei van BREEAM-NL heeft DGBC op dit moment twee vacatures voor: 

Junior Projectmanager Duurzaam Bouwen/BREEAM-NL (32-40 uur per week)

Functie inhoud

Jij wordt de spin in het web binnen het team Ontwikkeling en Beheer. Dit team is verantwoordelijk voor het goed verlopen van de diverse certificeringstrajecten en het vertalen van actuele ontwikkelingen zoals circulariteit, klimaatadaptief en gezond bouwen, de energietransitie en de marktbehoeftes naar BREEAM-NL.

Je gaat je onder andere bezighouden met het beheren en ontwikkelen van tools en nieuwe richtlijnen. Zoals de technische doorontwikkeling van de beoordelingsrichtlijnen voor bestaande en nieuwe woningen en utiliteitsbouw. Daarnaast is een belangrijk deel van het takenpakket het behandelen van externe vragen over BREEAM-NL zelf en over BREEAM-NL projecten, via BREEAM Support.

Tijdens je diverse werkzaamheden verdiep je je in een hele rits aan duurzaamheidsonderwerpen zoals circulariteit, gezondheid, energiezuinigheid en klimaatadaptief bouwen. Uiteraard word je daarbij begeleid door de experts die DGBC in huis heeft. Je zal bij DGBC starten met het doorlopen van alle BREEAM-NL opleidingen die voor jou relevant zijn. Door de dynamische omgeving en de vele actieve projecten zijn er volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen. 

Wat vragen wij?

We zoeken iemand die nauwgezet werkt en zich daarnaast goed kan concentreren in een drukke en dynamische omgeving. Jij bent analytisch sterk en hebt een proactieve, doortastende instelling. Je bent in staat om snel te schakelen tussen meerdere projecten en onderwerpen. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent sterk in zelfstandig werken, maar ook in het werken in teamverband. Je bent stressbestendig en brengt zelfstandig structuur aan in je werk. Natuurlijk heb je affiniteit met duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Je bent niet bang om in het openbaar op te treden en je hebt een gezonde dosis humor.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een wo- of hbo-opleiding in de richting bouwkunde of installatietechniek. Als je een andere studie-achtergrond hebt en denkt toch geknipt te zijn voor deze functie dan mag je ons daarvan uiteraard overtuigen;
 • Passie voor duurzaamheid;
 • 0-3 jaar werkervaring in de bouw- en vastgoedsector;
 • Basiskennis van duurzaam bouwen is een pré;
 • Affiniteit met en begrip van duurzaamheidsthema’s, zoals circulariteit, klimaatadaptatie en energiereductie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

 • Een baan waarbij geen dag hetzelfde is: van strategie en advies tot praktische uitvoering; Een inspirerende werkomgeving waarin je met gedreven collega’s werkt aan relevante maatschappelijke thema's;
 • Een bedrijf met ervaren, maar vooral ook leuke collega's en heel korte lijnen; Opleiding tot BREEAM-NL expert en BREEAM-NL assessor;
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit, maar wel de juiste balans tussen werk en privé;
 • De faciliteiten om flexibel te werken en overal kantoor te houden; met ons kantoor in Den Haag als uitvalsbasis;
 • Een contract (32-40 uur) voor een jaar, met de intentie tot verlenging;
 • 35 vakantiedagen op basis van een contract voor 40 uur;
 • Een informele sfeer en volop ruimte voor eigen initiatieven en creativiteit;
 • Een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Stuur je brief inclusief een CV naar personeelszaken@dgbc.nl onder vermelding van Junior Projectmanager t.a.v. Edwin van Noort. 

DGBC hecht waarde aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu binnen de organisatie ondervertegenwoordigd zijn.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Edwin van Noort, Manager Ontwikkeling en Beheer (088-55 80 100) of e.vannoort@dgbc.nl. 

Sluitingsdatum van de vacature is 3 mei 2021.  

Laatste nieuws

48 overheden en marktpartijen sluiten zich aan bij City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

48 overheden en marktpartijen sluiten zich aan bij City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Op naar 2050: iedereen kan bijdragen aan Advancing Net Zero

Op naar 2050: iedereen kan bijdragen aan Advancing Net Zero

Grootste vlindertuin in Nieuw Delft met oplevering Guldenwater

Grootste vlindertuin in Nieuw Delft met oplevering Guldenwater