Koplopersgroep

Koplopersgroep

Koplopers zijn organisaties die aantoonbaar vóórliggen op het gebied van verduurzaming en er al langere tijd meer dan gemiddeld actief op zijn. Deze koplopers komen regelmatig samen om met de DGBC na te denken over verdere innovatie. Er zijn koplopers voor voor verschillende branches.

Financiers

De koplopers financiers hebben als doel dat er geen niet duurzame panden meer bijkomen. Bovendien willen de koplopers dat duurzaamheid alijd een rol speelt bij herontwikkelingen. Daarnaast moet de bestaande voorraad versneld worden verduurzaamd. Samen met de grote vastgoedfinanciers werkt DGBC aan financiële producten voor duurzaam vastgoed.

Taxateurs

De koplopers taxateurs willen het taxeren van duurzaam vastgoed op een hoger plan brengen. Met deze marktgroep wil DGBC een onderzoek initiëren onder gebruikers van vastgoed naar de weging binnen de BREEAM-keurmerken.

Verzekeraars

Risico-analisten van verzekeraars gaan in detail naar het BREEAM-NL traject kijken en de risico-onderwerpen koppelen. De koplopers willen een koppeling tussen de BREEAM-keurmerken en verzekeringsproducten creëren, zodat een BREEAM-keurmerk ook voor verschillende verzekeringsproducten een garantie geeft.

Juridisch

De koplopers juridisch zijn op zoek naar nieuwe contactvormen die duurzaamheid stimuleren, zoals greenlease, en het inzichtelijk maken van risico’s en mogelijkheden bij certificeren. Met deze marktgroep heeft DGBC een denktank voor juridische uitdagingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de koplopersgroepen? Neem dan contact op met de Dutch Green Building Council. Mail naar info@dgbc.nl of bel met 088-5580100.