Internationaal

De Dutch Green Building Council heeft een breed netwerk binnen Nederland. Maar ook buiten de landsgrenzen is de DGBC actief.

World Green Building Council

De Dutch Green Building Council (DGBC) is Established Member van de World Green Building Council (WorldGBC). De WorldGBC verenigt alle councils ter wereld. Al bijna 100 landen hebben een council die streeft naar de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

EU Board

De BREEAM Europe Board is opgericht om de strategie te bepalen voor BREEAM in Europa. Ook richt de board zich op de verdere ontwikkeling van National Scheme Operators en andere councils in Europa. De BREEAM Europe Board heeft vertegenwoordigers van alle National Scheme Operators in Europa. Dat zijn Noorwegen, Nederland, Spanje, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Sverre Tiltnes, CEO van de Noorse Green Building Council, is gekozen als eerste voorzitter van de board.

BRE

Het BREEAM duurzaamheidskeurmerk is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). De Dutch Green Building Council volgt deze standaard in de ontwikkeling van de Nederlandse BREEAM keurmerken: BREEAM-NL. Alle nieuwe BREEAM-NL keurmerken en veranderingen op bestaande keurmerken worden eerst voorgelegd aan de BRE voordat deze worden geïntroduceerd of doorgevoerd.