Dutch Green Building Guide

Tijdens het Nationaal BREEAM Congres in maart 2017 is de Dutch Green Building Guide officieel gepresenteerd aan het publiek. De Dutch Green Building Guide is dé online gids voor duurzame projecten en de duurzame diensten en producten die hieraan hebben bijgedragen. Maakt uw product of dienst gebouwen duurzamer? Dan heeft u nu de mogelijkheid dit te tonen en te koppelen aan projecten in deze onlinegids!

Ga naar de Dutch Green Building Guide

Bewezen duurzaamheid

Het is de eerste keer dat een online platform op deze wijze duurzame projecten koppelt aan producten en diensten. Binnen een paar klikken vindt de bezoeker de meest duurzame bouwprojecten van Nederland. Bij deze projecten staan ook de producten en diensten vermeld die hebben bijgedragen aan de hoge duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Zo weet de gebruiker precies welke maatregelen bewezen effect hebben.

De inspiratiebron

In de database van Dutch Green Building Guide staan inmiddels al bijna 700 duurzame voorbeeldprojecten en bijna 300 organisaties met hun duurzame aanbod. Het is de bedoeling dat het platform uitgroeit tot dé inspiratiebron om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Doet u ook mee?

U kunt op verschillende manieren meedoen. Hieronder de opties.

Bent u DGBC participant?
Dan heeft u mogelijkheid om kosteloos 10 producten of diensten in de Dutch Green Building Guide te laten opnemen.

Bent u (nog) geen DGBC participant?
Dan heeft u mogelijkheid om kosteloos 1 product of dienst in de Dutch Green Building Guide te laten opnemen. De voorwaarde die wij hieraan stellen is dat uw product of dienst gekoppeld moet worden aan het project waaraan u een bijdrage heeft geleverd.

Staat uw project (BREEAM-NL, LEED, GPR) nog niet in de guide?
Staat uw duurzame, gecertificeerde project nog niet in guide of missen we nog informatie? Laat het ons weten.