Afstudeeronderzoek verduurzaming Nederlandse kantorenportefeuille

Wil jij bijdragen aan het ‘Paris Proof’ maken van kantoren? Dan is dit wellicht een interessante vacature voor jou.

Bouwinvest Real Estate Investors is op zoek naar een technische (master) student Bouwkunde of andere vastgoedgerelateerde opleiding voor een afstudeeronderzoek naar het verduurzamen van hun kantoren. Deze opdracht is in samenwerking met Dutch Green Building Council. Bouwinvest is participant van DGBC en onderdeel van de werkgroep kantoren van het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Wat ga je doen? 

Bouwinvest heeft een concrete duurzaamheidsdoelstelling voor de komende jaren. In 2020 moeten minimaal 70% van hun assets under management duurzaam zijn. Om de afgesproken klimaatdoelstellingen van Parijs te behalen, moet het energieverbruik drastisch worden gereduce. Om aan deze doelstellingen te voldoen, heeft Bouwinvest als doel om met hun Nederlandse kantoren een operationeel verbruik 50 kWh/m2 op jaarbasis te realiseren. Jouw onderzoek is erop gericht om inzicht te krijgen in welke maatregelen nodig zijn om die kantoren ‘Paris Proof’ te maken.

Waar kom je te werken? 

Je komt werken binnen het team van het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund, verantwoordelijk voor alle kantoorbeleggingen van Bouwinvest in Nederland. De portefeuille omvat zeer onderscheidende kantoorgebouwen zoals, WTC The Hague, WTC Rotterdam, het Olympisch Stadion Amsterdam en Hourglass op de Zuidas dat momenteel in ontwikkeling is. De investeringsstrategie is gericht op duurzame multi-tenant gebouwen in de grote steden, in de buurt van OV knooppunten. 
Het team bestaat momenteel uit zeven teamleden en een manager. Er wordt op een resultaatgerichte manier samengewerkt met veel ruimte eigen initiatief.

De ideale kandidaat

• (Master) student Bouwkunde of andere vastgoedgerelateerde opleiding en een technische achtergrond;
• Bij voorkeur WO-niveau;
• Je hebt affiniteit met het verduurzamen van commercieel vastgoed;
• Je bent communicatief, professioneel, sociaal, leergierig en initiatiefrijk.

Wat wij jou bieden?

Bouwinvest is een vooruitstrevende vastgoedvermogensbeheerder die verduurzaming van het vastgoed hoog in het vaandel heeft staan. Je krijgt  een uitdagende en waardevolle afstudeerplek met volop ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de kans om eigen verantwoordelijkheid te nemen en je te oriënteren. Op korte termijn kun je al aan de slag: doorlooptijd en tijdsbesteding van het onderzoek kunnen in overleg met jou worden gemaakt. Je krijgt een stage- en reiskostenvergoeding van € 500,- per maand en een vaste begeleider om je afstuderen succesvol te maken.

Reageren

Spreekt het profiel jou aan en ben je geïnteresseerd in dit afstudeeronderzoek? Stuur dan je cv met een korte motivatie naar Robert Schellekens, Sr. Technical Manager Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund NV, r.schellekens@bouwinvest.nl. Voor meer informatie kun je ook contact  opnemen; 06 57 33 88 50 of r.schellekens@bouwinvest.nl.