Page 97 - Bidbook
P. 97

            www.asrrealestate.nl
                    Beleggen met eeuwigheids-
waarde
  LIZZY BUTINK
Duurzaamheidsmanager
Beleggen met eeuwigheidswaarde.
We investeren al meer dan 125 jaar in vastgoed waarin retailers, bedrijven en huishoudens nu en in de verre toekomst willen werken, winkelen of wonen. Wat ons betreft is het niet mogelijk lange termijn rendementen te garanderen als objecten niet duurzaam aantrekkelijk zijn.
We willen een zo groot mogelijk bijdrage leveren aan het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving door actief assetmanagement en samenwerking op te zoeken.
Het recentelijk geacquireerde project Wonderwoods is voor ons het toonbeeld van duurzame nieuwbouw. Aan alles is gedacht. Het heeft een verticaal bos, een eigen WKO, is circulair, klimaatadaptief én bovendien heel gaaf om te zien.
De afgelopen jaren zijn 1.000 woningen verduurzaamd van energielabel F/G naar A/A+. Een persoonlijke aanpak met oog voor financieel resultaat is hierbij van groot belang. Daarnaast is een Green Loan voor ons kantorenfonds afgesloten, hierdoor
is de financieringsrente gekoppeld aan de duurzaamheids- prestaties. Ook zijn bijna al onze winkelcentra volledig BREEAM-NL In-Use gecertificeerd. Stap voor stap voeren we zo verduurzaming door.
Ook ons hoofdkantoor dat dateert uit 1972 is grootschalig verduurzaamd en we streven naar de volgende stap. Zo willen we in 2019 naar gasverbruik van 0 en elektriciteitsverbruik van 61 kWh/m2. Bijna Paris Proof dus!
96 DGBC | Bidbook 2019
A.S.R. REAL ESTATE
Beleggers
   95   96   97   98   99