Page 41 - Bidbook
P. 41

            www.hermandegroot.nl
  Toekomstbestendige oplossingen
voor generaties
  JOHAN HERMAN DE GROOT
Directeur
HERMANDEGROOT INGENIEURS EN VASTGOEDSTRATEGEN
Al 25 jaar levert HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving.
Duurzaamheid staat sinds onze oprichting centraal in alles
wat we doen. Voorbeelden hiervan zijn ons ontwerp voor het duurzaamste gemeentehuis van Nederland (Veere) en realisatie van de eerste Nederlandse biomassa-installatie voor het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.
Niet alleen gebouwen, ook gebieden worden duurzaam ontworpen. Met ons Energie Masterplan helpen wij gemeenten en bedrijven hun ecologische voetafdruk te verminderen. Naast schone energie richten wij ons daarbij op aspecten als circulariteit, toekomstbestendigheid en big data-toepassingen.
Ultra-Diepe Geothermie
Ook in het kader van de energietransitie kijken we
verder vooruit en hebben wij, samen met universiteiten
en hogescholen, een oplossing ontwikkeld: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt, gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude. In tegenstelling tot zon en wind is UDG een constante energiebron. Met UDG kan minstens een derde van Nederland worden voorzien van energie.
40 DGBC | Bidbook 2019
Adviesbureaus   39   40   41   42   43