Page 199 - Bidbook
P. 199

      www.whitewood.eu
      Huurder en verhuurder
kunnen samen verduurzamen
  TWAN HENDRIKS
Expert Sustainability
Whitewood richt zich op energiemanagement om daadwerkelijk energieverbruik terug te dringen en verspilling van energie tegen te gaan. Dit is van belang omdat anders de kans bestaat dat men de verspilling gaat verduurzamen. Om verduurzaming vorm te geven heeft Whitewood met het product VSK (vaste servicekosten), de oplossing voor de split incentive: kosten voor de eigenaar en baten voor de huurder.
Het is gek dat de huurder hogere servicekosten moet betalen en de eigenaar niet een incentive heeft om te investeren in verduurzaming. Door je samen sterk te maken voor verduurzaming, kan uiteindelijk middels de VSK wel geïnvesteerd worden in de verduurzaming, waardoor je bespaart op gas en elektra.
Door de inzet van VSK krijgt een kantooreigenaar een incentive en financiële ruimte om te verduurzamen en heeft de huurder hiervan op zowel korte als lange termijn profijt. Hiermee kun je een buffer creëren om te investeren en daar zijn huurders en verhuurder bij gebaat.
Whitewood helpt huurder en verhuurder hierbij. De rol van een vastgoedbeheerder in de verduurzaming van bestaand vastgoed zien wij als een belangrijke rol.
198 DGBC | Bidbook 2019
WHITEWOOD
Vastgoedbeheer   197   198   199   200   201