Page 186 - Bidbook
P. 186

  DORIEN VAN DER WEELE
Manager Sustainability
Bij Mosa hebben we passie voor keramiek. Al meer
dan 135 jaar produceren we tegels in Maastricht, uit de zuiverste grondstoffen en met de magie van innovatief Nederlands design. We omarmen de Cradle to Cradle visie en streven ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij kenmerkende gebouwen kunnen ontwerpen die de tand des tijds doorstaan.
We kijken naar de toekomst omdat milieu, duurzaamheid
en het welzijn van de volgende generaties belangrijk zijn
voor ons. Bijna onze hele tegelcollectie is Cradle to Cradle gecertificeerd. Dit betekent dat de tegels voor wand-, vloer- en geveltoepassingen zijn gemaakt uit zuivere grondstoffen die veilig zijn voor mens en milieu, een groot hergebruikspotentieel hebben en geproduceerd worden met verantwoord energieverbruik, milieuvriendelijk waterbeheer en goede arbeidsomstandigheden. Hierdoor dragen Mosa tegels en gevelsystemen bij aan het verkrijgen van keurmerken voor duurzame bouw zoals BREEAM-NL en WELL.
De volgende stap is het ontwikkelen van ‘design for disassembly’ concepten, inclusief bijbehorende werkmethodes en partners. Zo willen we een positieve bijdrage leveren aan circulariteit van gebouwen en interieurs als geheel, en daarmee aan de circulaire transitieopgave in de Nederlandse bouw.
Met dezelfde passie voor keramiek!
KONINKLIJKE MOSA
  Van duurzaam naar circulair,
mét passie!
  DGBC | Bidbook 2019 185
      www.mosa.com/nl-nl
 
   184   185   186   187   188