Page 179 - Bidbook
P. 179

           www.dyson.nl/professional
       Duurzame koplopers zouden
afscheid moeten nemen van papier
   RIENK KENTIE
Marketing Manager
Dyson is een wereldwijd technologiebedrijf, opgericht in 1987 door de Britse uitvinder James Dyson. De ingenieurs van Dyson hebben een passie voor het ontwikkelen
van technologie die de problemen oplost die anderen negeren. Dat doen we op de Dyson manier: different, authentic en better.
Jaarlijks worden er in Nederland naar schatting ongeveer 10 miljard papieren handdoekjes eenmalig gebruikt en vervolgens weggegooid. Dat staat gelijk aan driehonderdduizend bomen en een jaarlijkse impact van 65.000 ton CO2.
Op verschillende terreinen zullen technologische innovaties een belangrijke bijdrage gaan leven aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Electrische jet handdrogers kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een CO2 besparing van wel 80% ten opzichte van papieren handdoekjes.
De innovatieve Dyson Airblade Wash+Dry handdroger, geïntegreerd in een sensor-gestuurde kraan, zorgt naast
een CO2-besparing van bijna 80% ten opzichte van papieren handdoekjes ook voor een waterbesparing van ongeveer 80% ten opzichte van conventionele kranen.
Dyson blijft zich op verschillende gebieden inzetten voor duurzame innovatie en ontwikkelt op dit moment een elektrische auto, in navolging op een project dat al in 1990 werd opgestart voor het verminderen van uitstoot bij vrachtwagens.
178 DGBC | Bidbook 2019
DYSON PROFESSIONAL
Producenten
   177   178   179   180   181