Page 168 - Bidbook
P. 168

 JOS KLANDERMAN
Managing director
DOKVAST stelt bij alle vastgoedinvesteringen als voorwaarde dat deze van hoge kwaliteit, maximaal duurzaam, smart door IoT oplossingen en gezond zijn.
Ex- en interne architectuur spelen een belangrijke rol. Gezondheid en comfort voor de mensen in gebouwen
is voor ons hét thema binnen. Sinds ons bestaan ontwikkelen wij volgens de Trias Energetica en sinds 2013 alleen nog maar BREEAM-NL gecertificeerde panden.
Door deze principes op een juiste manier toe te passen zijn onze panden erg zuinig in energieverbruik.
NewLogic III in Tilburg is hiervan een mooi voorbeeld en vormt het paradepaartje van onze organisatie. Niet alleen kenmerkt dit volledig gasloze distributiecentrum zich door zijn futuristische ontwerp, het is ook nog eens extreem duurzaam. Het gebouw is voorzien van modbus/IoT energiemeters.
Hiermee maken we op detailniveau de energiestromen inzichtelijk. Zo creëren we maximale bewustwording van energieverbruik voor de gebruiker. Ook zijn deze data van groot belang bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. NewLogic III is genomineerd voor twee BREEAM-NL awards. Een tweede focus is circulair ontwikkelen. Het cradle to grave principe is volgens ons niet meer verantwoord. We zijn bepalend bij de ontwikkeling van onze gebouwen en moeten hierover blijven nadenken.
Daarom ontwikkelen wij extreem duurzame gebouwen. Zo blijft ook in de toekomst de verhuurbaarheid intact.
DOKVAST
 Duurzaamheid is breder dan
energiebesparing
 DGBC | Bidbook 2019 167
           www.dokvast.com
 
   166   167   168   169   170