Zonne-energie en netinpassing voor ontwikkelaars en energiecoöperaties

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Op donderdag 23 juni 2022 van 14.00 tot 15.30 uur organiseert RVO het webinar Zonne-energie en netinpassing voor ontwikkelaars en energiecoöperaties.

Een groot aantal projecten voor zonne-energie installaties heeft te maken met vraagstukken voor netinpassing. Door de energietransitie kan het elektriciteitsnetwerk niet overal de veranderende productie en vraag aan. Afhankelijk van de regio en locatie in Nederland verloopt de aanvraag en aansluiting soms volgens protocol en soms gaat het anders dan gehoopt. De reden voor de vertraging is dan regelmatig netcongestie omdat bijvoorbeeld de voorzieningen in uw regio beperkt zijn. 

In dit webinar word je bijgepraat over de mogelijkheden en ondervindingen uit de markt en beschikbare informatie. De nieuwe Inspiratiegids netinpassing voor middelgrote zon-PV projecten (< 1 MWp) wordt gepresenteerd, en medewerkers en bestuurleden van ontwikkelaars en energiecoöperaties delen hun kennis en ervaringen. Laat je inspireren door actuele voorbeelden, ontvang toelichting op de inspiratiegids en stel vragen via de chat aan de aanwezigen in de studio. Binnenkort publiceren wij het programma voor dit webinar op RVO.nl.

Voor wie is dit interessant

Medewerkers van ontwikkelaars van zonne-energie installaties en bestuursleden van energiecoöperaties. Daarnaast is deze sessie toegankelijk voor iedereen die zich met dit onderwerp verbonden voelt. Wij verzoeken u vriendelijk deze uitnodiging te delen binnen uw netwerk.

 

Inschrijven

Aanmelden kan via de inschrijfknop links. Een dag voor het event ontvangt je de digitale link naar de uitzending.

 

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de serie RVO-kennis- en informatiebijeenkomsten: zon-PV voor lokale overheden. 
Heeft u vragen over dit webinar? Mail dan info@sola-bs.nl