Werksessie - Paris Proof materiaalgebonden emissies in de praktijk

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Vaak vergeten we ‘m, maar het is een enorm belangrijke bron die op het ‘carbon budget’ drukt: de materiaalgebonden emissies. Met dit ‘broertje’ van de operationele emissies maken we nu het plaatje compleet, de gehele uitstoot wordt in beeld gebracht waardoor we ook precies weten waar op gestuurd moet worden. DGBC werkt in het project #BuildingLife toe naar een nationale Net Zero Whole Life Carbon roadmap. Wat betekent deze roadmap voor de Nederlandse bouwsector? Schrijf je direct in voor deze werksessie.

Programma

Tijdens deze werksessie gaan we dieper in op de roadmap die op 15 februari wordt gepresenteerd en zijn we benieuwd naar de eerste inzichten vanuit de verschillende stakeholders. Ook de doorrekening van de eerste projecten aan de hand van het rekenprotocol Paris Proof Materiaalgebonden Emissies komt aan bod. Welke projecten vallen binnen het carbon budget, welke niet en wat kunnen we hieruit leren? Welke materiaal- en proceskeuzes zijn gemaakt en tot welk resultaat heeft dit geleid? Naast het verzamelen van deze inzichten en de discussie hierover aangaan, willen we ook reflecteren op het Protocol zelf. Hoe bruikbaar en haalbaar is het Protocol in de praktijk?

#BuildingLife

DGBC werkt de komende twee jaar met de World Green Building Council (WGBC) en diverse andere Europese Green Building Councils aan het project #BuildingLife. Het doel van de samenwerking is om op Europees vlak toe te werken naar een zogenaamde Whole Carbon Aanpak. Bij deze aanpak wordt niet alleen gekeken naar de CO2   die bij het gebruik van een gebouw wordt uitgestoten, maar naar de CO2 die vrijkomt bij de realisatie en onderhoud van het gebouw: de hele levenscyclus van een gebouw. Lees hier meer over deze Europese samenwerking.

Dit webinar is een werksessie van een #BuildingLife reeks naar een Nationaal Whole Life Carbon Roadmap in Nederland.

Aanmelden

De online werksessie vindt plaats via Zoom. Aanmelden kan via de inschrijfknop links. Deelname is gratis. 

Gerelateerd nieuws

DGBC zoekt nieuwe groene leiders!

DGBC zoekt nieuwe groene leiders!

Festival en galadiner Dutch Green Building Week 2021 - Op zoek naar verandering: op grote hoogte, en dicht bij de grond

Festival en galadiner Dutch Green Building Week 2021 - Op zoek naar verandering: op grote hoogte, en dicht bij de grond

De weg naar een duurzame Horeca vol kansen, maar ook vol 'bottlenecks'

De weg naar een duurzame Horeca vol kansen, maar ook vol 'bottlenecks'