Werksessie Gemeente - Paris Proof materiaalgebonden emissies in de praktijk

Vaak vergeten we ‘m, maar het is een enorm belangrijke bron die op het ‘carbon budget’ drukt: de materiaalgebonden emissies. Met dit ‘broertje’ van de operationele emissies maken we nu het plaatje compleet. DGBC werkt in het project #BuildingLife toe naar een nationale Net Zero Whole Life Carbon roadmap. Tijdens deze werksessies gaan we kijken hoe gemeenten hun eigen vastgoed kunnen bouwen en renoveren binnen het carbon budget? Schrijf je direct in voor deze werksessie.

Ook gaan we dieper in op de bouwprojecten buiten de directe invloedssfeer van de gemeente. Hoe zorg je dat er binnen jouw gemeente binnen het carbon budget wordt gebouwd? Hoe bereik je de ondernemers en particuliere eigenaren  met deze boodschap. En hoe zorg je ervoor dat ook zij actief gaan participeren in de verduurzamingsopgave?

Daarnaast zullen we kijken welke samenwerkingen er al zijn om deze opgave te vullen. Een mooi voorbeeld is de Green Deal Convenant Houtbouw; in 2025 wordt 1 op de 5 nieuwe woningen in de Metropoolregio Amsterdam van  hout gemaakt. We gaan onder andere in op het stimuleren van deze samenwerking, maar ook hoe we hierin het gebruik van hergebruikte materialen kunnen activeren.

#BuildingLife

DGBC werkt de komende twee jaar met de World Green Building Council (WGBC) en diverse andere Europese Green Building Councils aan het project #BuildingLife. Het doel van de samenwerking is om op Europees vlak toe te werken naar een zogenaamde Whole Carbon Aanpak. Bij deze aanpak wordt niet alleen gekeken naar de CO2   die bij het gebruik van een gebouw wordt uitgestoten, maar naar de CO2 die vrijkomt bij de realisatie en onderhoud van het gebouw: de hele levenscyclus van een gebouw. Lees hier meer over deze Europese samenwerking.

Dit webinar is een werksessie van een #BuildingLife reeks naar een Nationaal Whole Life Carbon Roadmap in Nederland.

Aanmelden

De online werksessie vindt plaats via Zoom. Aanmelden kan via de inschrijfknop links. Deelname is gratis. 

Gerelateerd nieuws

DGBC zoekt nieuwe groene leiders!

DGBC zoekt nieuwe groene leiders!

Festival en galadiner Dutch Green Building Week 2021 - Op zoek naar verandering: op grote hoogte, en dicht bij de grond

Festival en galadiner Dutch Green Building Week 2021 - Op zoek naar verandering: op grote hoogte, en dicht bij de grond

De weg naar een duurzame Horeca vol kansen, maar ook vol 'bottlenecks'

De weg naar een duurzame Horeca vol kansen, maar ook vol 'bottlenecks'