Webinar: Update ‘corona-maatregelen in gebouwen’

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

De coronacrisis zal blijvend effect hebben op hoe we de gebouwde omgeving gebruiken. Naast de noodzakelijke maatregelen op de werkplek (waaronder goede ventilatie en een anderhalvemeter-inrichting) lijkt ook steeds meer het blijvend effect van thuiswerken door te tikken in de discussie: wordt dat thuiswerken structureel en wat betekent dat per saldo voor de duurzaamheid van de gebouwde omgeving? Het voorstel van D66 en Groen Links om van thuiswerken een wettelijk recht te maken is veelzeggend.

Tijdens het webinar, dat exclusief is voor DGBC-partners, bespreken we de laatste informatie en inzichten rondom binnenklimaat en installaties met Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu) en het te verwachten effect van structureel thuiswerken voor de CO2-footprint met Harold Coenders (Colliers).

Ook is er ruimte voor de praktijk: waar lopen we op kantoor tegenaan nu de maatregelen worden versoepeld? Roel Eleveld (Nationale Postcode Loterij) en Cees van der Spek (EDGE) vertellen over de praktijkervaringen in hun gebouw, waar gezondheid altijd al een speerpunt was. Na het plenaire deel zijn break-out sessies waar in kleinere groepen ervaringen en vragen gedeeld kunnen worden. 

Het webinar is onderdeel van de reeks webinars die DGBC in april/mei heeft georganiseerd om kennis en ideeën te delen over gezondheidsmaatregelen in gebouwen in coronatijd.

Programma

  • De laatste informatie en inzichten rondom binnenklimaat en installaties bespreken we met Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu). Hoeveel moet je nu precies ventileren om de kans op verspreiding van het virus via aerosolen te minimaliseren? Welke factoren zijn dan van belang? En welke maatregelen hebben wel of geen zin?
  • Met Harold Coenders (Colliers) bespreken we de te verwachten effecten van structureel meer thuiswerken voor de CO2-footprint van de bedrijfsvoering en de overige effecten voor de vastgoedmarkt. Colliers onderzoekt hoe organisaties omgaan met de nieuwe balans tussen thuis- en kantoor werken en welke consequenties dat heeft voor de vraag naar kantoorruimte (kwantitatief en kwalitatief).
  • Praktijkervaringen en breakout sessies in kleine groepen over ervaringen en vragen.

Hosten van een tafel

Na de plenaire bespreking gaan we in tafels van max. 10 deelnemers uiteen om daar te praten over concrete ervaringen en vragen. DGBC-partners krijgen de mogelijkheid om een tafel hosten, bij interesse stuur een mail naar j.kadijk@dgbc.nl.

Toegang

Kosteloos en exclusief toegankelijk voor DGBC-partners. Inschrijven kan tot en met 24 juni via de oranje button links. Op de ochtend van het webinar, ontvang je de toegangslink voor het webinar.Jan Kadijk

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Jan Kadijk
Gezondheid

Gerelateerd nieuws

Vijf keer DGBC tijdens Real Estate Futureproof

Vijf keer DGBC tijdens Real Estate Futureproof

Het nieuwe normaal: mooie opkomst DGBC-webinars 

Het nieuwe normaal: mooie opkomst DGBC-webinars 

Serie webinars COVID-19 Maatregelen in gebouwen

Serie webinars COVID-19 Maatregelen in gebouwen