Webinar Handreiking Scope 3-emissies voor de bouwsector

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Op dinsdag 2 juli organiseert DGBC een webinar over de onlangs gepubliceerde Handreiking Scope 3 voor bouwbedrijven. Van 13.00 tot 14.30 uur word je bijgepraat over de handreiking met toelichting van DGBC en verschillende gastsprekers die inzicht geven in de praktijk. Het wordt een interactieve sessie met veel ruimte voor vragen. Deelname is kosteloos, meld je aan! 

Sturen op CO₂wordt steeds belangrijker, ook voor bouwbedrijven. Vanwege Europese wetgeving en rapportageverplichtingen zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is het van belang om inzicht te hebben in niet alleen je directe maar ook indirecte CO₂-impact, ook wel scope 3 genoemd.  

Daarom heeft DGBC samen met een tiental koplopers uit de Nederlandse bouwsector de eerste stap gezet met het ontwikkelen van een handreiking. Op 30 mei is deze eenduidige interpretatie specifiek voor de Nederlandse bouwsector gepubliceerd en is hiermee een landelijke vertaalslag gemaakt om scope 3 inzichtelijk te maken voor bouwers.  

Onderwerpen aan bod 

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de handreiking en komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Waarom is inzicht in CO₂ zo belangrijk?  
  • Toelichting op Europees beleid en rapportageverplichting (CSRD)  
  • Wat zijn de belangrijkste categorieën in de handreiking en hoe verhouden deze zich tot het internationale Greenhouse Gas (GHG) Protocol? 
  • Scope 3 berekeningen in de praktijk: enkele voorbeelden 
  • Wat zijn de vervolgstappen?  

Gastsprekers 

Aan tafel zitten Daniel Atmosoerodjo (Projectmanager Duurzaamheid bij Mourik), Patrick Ballast (Hoofd Duurzaamheid bij Ballast Nedam), Maarten Cannegieter (Koninklijke BAM Groep) en Vincent Swinkels (SKAO). Het webinar wordt gemodereerd door Laetitia Nossek, programmamanager bij DGBC en mede-auteur van de handreiking.  

Het wordt een interactieve sessie; je kan aan alle sprekers vragen stellen via de chat. Vragen die niet worden beantwoord in de sessie, worden in een e-mail naderhand behandeld. 

Aanmelden 

Het webinar vindt plaats op dinsdag 2 juli van 13.00 tot 14.30 uur via Zoom. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via de oranje inschrijfknop links.