Webinar - COVID-19: maatregelen in gebouwen Ionisatie en UV-licht

Gezondheid, zoals het binnenklimaat, staat centraal in het ontwerpproces van ieder gebouw. De wereldwijde coronapandemie heeft het thema gezondheid weer prominent op de agenda gezet.

Met de COVID-19-crisis krijgt 'gezond gebouw' een nieuwe betekenis. Bestaande gebouwinrichtingen hielden geen rekening met de pandemiesituatie waarin we ons nu bevinden. Als we straks weer onze daglijkse routines willen oppakken dan moeten onze gebouwen anders worden gebruikt, anders worden ingericht. Het tegengaan van verspreiding van het coronavirus is in gebouwen een topprioriteit geworden. Hoe gaan we dat doen? En is er een duurzame en minder duurzame oplossingsinrichting?

Thema: UV-licht en ionisatie

Waarom horen we niks over UV-licht als oplossingsrichting in de COVID19-crisis? De vraag komt niet vanuit de UV-licht industrie maar vanuit kritische burgers die zich afvragen waarom ze enerzijds horen dat UV-licht een effectieve viruskiller is, en anderzijds nooit ergens een UV-lamp zien. Naast UV-C aanbieders melden zich ook partijen die met fotokatalyse-oplossingen in het zichtbare deel van het lichtspectrum het coronavirus kunnen elimineren. En hoe zit het met ionisatie?


DGBC nodigt kennispartijen, adviseurs, installateurs en leveranciers uit om over de minder bekende oplossingsrichting van UV-licht en ionisatie tijdens een webinar van gedachte te wisselen. Naast een aftrap door nieuwgierige burgers zal er vanuit de wetenschap een uitleg worden gegeven over de werkingsprincipes achter verschillende oplossingen. Vervolgens gaan vertegenwoordigers vanuit verschillend perspectieven met elkaar in gesprek over de mogelijkheden in verschillende gebouwscenario's.


Sprekers

Moderator Jan Kadijk, Kennis- en innovatiemanager bij DGBC, gaat in gesprek met Ton Glashorst (managing partner DWA), Frans Konings (Sales Leader UV-C Benelux Signify), Maurice Verkerk (Hoofd Commercie VORM transformatie & renovatie) en Michel Wiegerinck (founder KlimaatBeheer bv energie- en installatieadviseurs). 

Gezamenlijk zoektocht

In de gezamenlijke zoektocht naar het vormgeven aan de anderhalvemetersamenleving organiseerde DGBC in 2020 al een serie webinars over COVID-19 en gebouwen. Kijk hier de webinars van 2020 terug.

Aanmelden

Inschrijven voor het webinar kan via de inschrijfknop links. Je wordt doorgeleid naar Zoom en ontvangt direct na inschrijving je aanmeldlink. Deelname is gratis.

Gerelateerd nieuws

Kijk terug: Webinar – BREEAM-NL In-Use Woningen voor Experts en Assessoren

Kijk terug: Webinar – BREEAM-NL In-Use Woningen voor Experts en Assessoren

Webinar - Circulariteit door behoud van waarde

Webinar - Circulariteit door behoud van waarde

Webinar - Wat is het CO₂-budget voor Paris Proof Vastgoed?

Webinar - Wat is het CO₂-budget voor Paris Proof Vastgoed?