>

Top van Onderop: Paris Proof Woningen

Op 6 december organiseert het Nationaal Klimaat Platform het congres Top van Onderop. DGBC is aanwezig tijdens het evenement en organiseert er een sessie over Paris Proof Woningen. Tijdens de top, die gelijktijdig met de internationale VN-klimaatconfererentie wordt georganiseerd, laten organisaties zien dat er al veel stappen worden gezet naar een duurzame toekomst, klein en groot. Het bruist in de samenleving van de initiatieven en activiteiten. 

VN-Klimaatconferentie

Op het zelfde moment van de Top van Onderop, is de internationale VN-klimaatconferentie in Dubai in volle gang. Daar onderhandelen wereldleiders over verdere afspraken voor de aanpak van klimaatverandering. Over de hele wereld zullen dan grote protestmarsen en andere acties uiting geven aan het gevoel dat het beleid meer en sneller moet.

Tijdens de Top van Onderop maken we samen met diverse organisaties zichtbaar dat er in Nederland al veel gebeurt. Een ware 'parade van maatschappelijke initiatieven'. Het wordt een dag vol concrete voorbeelden ter inspiratie, panels om ervaringen uit te wisselen en goede sprekers die de gedachtes scherpen. 

Collectief van organisaties

Het Nationaal Klimaat Platform organiseert dit evenement samen met een collectief van organisaties die al concreet het nieuwe Nederland vormgeven. Op uiteenlopende plekken zijn zij actief met de verduurzaming. Zij weten wat er goed loopt, wat kansrijk is, welke belemmeringen er in de weg zitten en, nog belangrijker, hoe we kansen om te versnellen kunnen pakken. Met de Top van Onderop wil de organisatie de kracht van de samenleving laten zien.

TV-uitzending

Op de Top van Onderop wordt gefilmd door KRO-NCRV die er een programma van maakt dat ’s avonds op NPO1 wordt uitgezonden. Zo dient deze dag ook als inspiratie en drijfveer voor anderen om aan de slag te gaan

Paris Proof in het programma 

Er zijn drie plenaire sessies en 27 workshops en panels waar je uit kunt kiezen. Ook DGBC is aanwezig, zo organiseren wij van 11.00 - 12.00 een sessie in samenwerking met Ballast Nedam Development en a.s.r. real estate. In deze sessie zoomen we in op de opgave om bestaande woningen Paris Proof te maken (tweederde energie besparen), maar ook hoe we nieuwbouw en renovatie Paris Proof kunnen uitvoeren (bouwen en renoveren binnen CO2-budget). 

Bekijk hier het volledige programma.