Real Estate Futureproof, dé online vastgoedbeurs

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Dutch Green Building Council is van 30 juni tot en met 2 juli partner van Real Estate Futureproof, dé online vastgoedbeurs van Nederland. Het doel van Real Estate Futureproof is om 5.000 vastgoedprofessionals virtueel bijeen te brengen om inzicht te verkrijgen in nieuwe trends, kennis te delen en commerciële relaties op te bouwen in een tijd waarin grote fysieke samenkomsten helaas niet mogelijk zijn.

Ook DGBC is aanwezig op deze beurs. Kijk hieronder in het programma waar je ons wanneer kunt vinden. 

Programma DGBC tijdens Real Estate Future Proof

30 juni

11.10 uur

Keynote Annemarie van Doorn                     

Mainstage

30 juni

15.15 uur

Introductie nieuwe BRL Nieuwbouw


Stand DGBC #044

1 juli

10.30 uur

Sessie Circulariteit


Tafel #155

1 juli

14.30 uur

Sessie Klimaatadaptatie


Tafel #157

2 juli

10.30 uur

Green Leader Estafette


Tafel #156

Dagelijks is onze beursstand #044 van 15.15 uur tot 16.00 uur bemand. Stap vooral binnen voor een persoonlijk praatje met een van onze collega's. 

Deelnemen

Bezoek aan Real Estate Future Proof is kostenloos. Je kunt je hier vast aanmelden als bezoeker.

Meld je hier aan

Dinsdag 30 juni, 11.10 uur 

Gezonde mensen in gezonde gebouwen

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council zal tijdens deze keynote laten zien hoe duurzame gebouwen met het keurmerk BREEAM-NL een bijdrage leveren aan de gezondheid van gebruikers en beter voorbereid zijn op onverwachte omstandigheden zoals de huidige pandemie.  

Voor het eerst in tijden is onze westerse wereld opgeschrikt door een groot en onvoorspelbaar gevaar: COVID-19. Ineens was het er, we waren er niet op voorbereid. En we zijn er nog niet vanaf. Bovendien is de vraag of we er ooit helemaal vanaf komen of dat, zeker de komende jaren, een directe bedreiging voor onze volksgezondheid blijft bestaan.  We weten nu een aantal dingen: we moeten afstand houden, geen handen schudden en zoveel mogelijk frisse en schone lucht inademen. Wat betekent dit voor de gebouwen waarin wij werken? 


Duurzame gebouwen goed voor mens en planeet

We weten inmiddels dat de gebouwde omgeving veel invloed heeft op klimaatverandering. Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij de sector om duurzame gebouwen te realiseren, die door steeds meer partijen in de sector wordt onderschreven. Dutch Green Building Council (DGBC) heeft een integrale visie op duurzaamheid; Energie en CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatbestendig bouwen en ontwikkelen en Gezondheid zijn strategische onderwerpen die onlosmakelijk verbonden zijn met de grote opgave van verduurzaming, en die ook binnen het door DGBC gevoerde BREEAM-instrument stevig verankerd zijn. 


Het dicht op elkaar leven en werken, met onvoldoende ruimte en frisse lucht, blijkt een gezondheidsrisico te zijn. Zowel BREEAM als WELL onderschrijven het belang van gezonde gebouwen. Waar WELL zich specifiek richt op de gezondheid van gebruikers, zoomt BREEAM-NL in op de volle breedte van duurzaamheid, waarvan gezondheid in gebouwen en een veilige (werk) omgeving een belangrijk onderdeel vormt. 


Deelnemen

Wil je de keynote van Annemarie live volgen, meld je dan snel aan via onderstaande link. Bezoek aan Real Estate Future Proof is kostenloos. 

Meld je hier aan


Woensdag 1 juli, 10.30 uur

Circulair opdrachtgeverschap: hoe kom je tot een goede uitvraag?

Opdrachtgevers zijn continu zoekende op welke wijze circulair uit te vragen en te borgen in de kwaliteitsdoelstellingen van projecten. Niet alleen overheden, maar ook ontwikkelaars en bouwers. Met enkele (prikkelende) stellingen willen we met partijen uit de markt bespreken wat je nu wel of niet zou moeten doen om circulariteit in je ambities en doelstellingen uit te vragen.


Deelnemers

 • Ruben Zonnevijlle, Programmamanager Circulariteit Dutch Green Building Council
 • Rowin Oosterink, Business Unit Manager Consultancy ABC Nova
 • Maarten Markus, Projectmanager Duurzaamheid AM
 • Dinant te Brinke, Directievoorzitter BAM Wonen
 • Jeroen van Schooten, architect-directeur Team V architecten


Woensdag 1 juli, 14.30 uur

Zijn we klaar voor klimaatverandering?

Gemeenten maken nauwelijks andere (locatie)keuzes vanwege klimaatverandering. Hoe zit dat bij marktpartijen? Waarmee kunnen zij de 'juiste' afweging te maken? Hoe zwaar moet klimaatadaptatie wegen in alle andere urgenties die op de tafel liggen?


Deelnemers

 • Jan Kadijk, Manager Kennis & Innovatie Dutch Green Building Council
 • Bernardo Korenberg, Head of Sustainability & Innovation Bouwinvest
 • Arie Deelen, Voorzitter Overleg Standaarden Klimaatadaptatie OSKA
 • Tabitha Mann, Projectmanager Gemeente Rotterdam
 • Robert Dijksterhuis, Afdelingshoofd Ruimtelijk Beleid Ministerie van BZK
 • Stephan de Bie, Programmamanager Duurzaamheid Vesteda

Deelnemen

Wil je een van deze of beide sessies live volgen, meld je dan aan via onderstaande link. 

Meld je hier aan


Donderdag 2 juli, 10.30 uur

Green Leader Estafette: de crisis als kans voor echte transitie

We zijn een tijd ingegaan waarin we ons veel meer bewust zijn van wat de impact is van menselijk handelen op onze planeet. We kunnen onze ogen hier niet meer voor sluiten. Tegelijkertijd bevinden we ons in een economische crisis waarvan we de gevolgen nog niet kunnen overzien. 


Leiderschap is meer dan ooit cruciaal om duurzaam uit de crisis te komen. Dutch Green Building Council (DGBC), PROVADA en PropertyNL hebben het initiatief genomen om leiders die juist nu de ingezette duurzame koers vervolgen, een podium te geven. Green Leaders die de crisis zien als een kans en dit ook kenbaar maken. Die anderen inspireren en uitnodigen samen te werken aan het verder verduurzamen van de bouw- en vastgoedsector.  

Onder de noemer Green Leader Estafette, gaan diverse groene leiders vervolgens het stokje aan elkaar doorgeven.Annemarie van Doorn, directeur DGBC, gaat tijdens deze sessie in gesprek met de 3e Green Leader in de estafette: Arna Mačkić, zij is als architect en founder verbonden aan Studio L A. 
Zij was tot 2019 als hoofd van de afdeling Architectonische Vormgeving verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is auteur van het boek ‘Mortal Cities & Forgotten Monuments’. Onlangs zond BNNVARA een documentaire over haar uit 


Deelnemen

Wil je het interview live volgen, meld je dan aan via onderstaande link. 

Meld je hier aan


Gerelateerd nieuws

Vijf keer DGBC tijdens Real Estate Futureproof

Vijf keer DGBC tijdens Real Estate Futureproof

Het nieuwe normaal: mooie opkomst DGBC-webinars 

Het nieuwe normaal: mooie opkomst DGBC-webinars 

Serie webinars COVID-19 Maatregelen in gebouwen

Serie webinars COVID-19 Maatregelen in gebouwen