Praktijkmiddag Energie

BENG, EPC, energielabel C, Paris Proof, Nul-op-de-meter, Gasloos. Deze termen heb je vast al eens gehoord. Met alle verschillende regels, uitzonderingen en vrijstellingen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien.
Wat betekenen ze voor jou of jouw klant en de ambities en/of verplichtingen? Wat moet of kun je ermee? Waar moet je aan voldoen, waaraan nog niet? Tijdens deze praktijkmiddag geven we je een overzicht in de wetgeving voor specifieke gebouwen en word je op de hoogte gebracht van de laatste inzichten. Daarnaast behandelen we voorbeeldprojecten én bekijken de laatste technieken om tot een energiezuinig gebouw te komen.

Programma

Al sinds 1995 stelt de overheid eisen aan de energieprestatie van gebouwen met de energieprestatie coëfficiënt (EPC). Per 2020 wordt de EPC uitgefaseerd en vervangen door de Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Wat betekend deze BENG voor nieuwbouwplannen? Hoeveel strikter zijn de voorgenomen BENG eisen dan de vigerende EPC? En hoe verhouden deze regelgevingen zich eigenlijk tot een Paris Proof kantoor van 50 kWh?

 

Permanente Educatie

Omdat deze middag ook geschikt is voor BREEAM-NL experts om aan de permanente educatieverplichting te voldoen zullen we enkele workshops vullen met specifieke thema’s die nauw verband houden met het BREEAM-NL certificeringssysteem. Zoals thermografie, luchtdichtheid en het praktisch uitvoeren van de (sub)bemetering van een gebouw. Volledige deelname geldt als een manier om de expertstatus te verlengen.

 

Aanmelden en vroegboekkorting

Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers. Deelnemen aan de praktijkmiddag kost 275,- euro (DGBC-partners krijgen 25% korting en betalen slechts 206,25 euro). Tevens geldt tot 29 februari een vroegboekkorting van 10%.

Meer informatie

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem contact op met academy@dgbc.nl.