Ministerie van Economische Zaken - Energie Event

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

Samen zetten we de knop om. Voor meer winst, met minder energie

Energie is actueler dan ooit en de urgentie hoger dan eerdere jaren: hoe verkleinen we de zorgen over de energierekening met verduurzaming? Onder andere door energie te besparen, eigen duurzame energie op te wekken en warmte uit duurzame bronnen te winnen. Hiervoor is het delen van kennis niet alleen nuttig, maar noodzakelijk. 

PROGRAMMA

Op donderdag 26 januari 2023 organiseert het ministerie van Economische Zaken en klimaat in het midden van Nederland het Energie Event.  Met workshops, inspirerende sprekers en netwerkmogelijkheden tijdens de aangeboden lunch en borrel. Voorafgaand zijn er op maandag, dinsdag en woensdag 6 informatieve online sessies.  

Na uw deelname bent u niet alleen geïnspireerd door alle mooie energie-initiatieven. U bent weer op de hoogte van o.a. alle ontwikkelingen en de beschikbare (MKB-)steun. Ook is uw netwerk uitgebreid. 

Voorafgaand aan het fysieke programma en de netwerklunch zijn er diverse andere sessies te volgen, waaronder een sessie over normeren op werkelijk energiegebruik met o.a. DGBC 

Normeren op wekelijk energiegebruik: WEii, EnergieKompas ten opzichte van regelgeving
Normeren op werkelijk energiegebruik krijgt steeds meer draagvlak naast energielabels die op de theoretische prestaties zijn gebaseerd. De WEii (Werkelijke Energie intensiteit indicator) is de methode die hier rekenregels en benchmarks voor geeft. Regelgeving zal echter energielabels blijven vragen. Met het EnergieKompas worden beide benaderingswijzen gecombineerd: het energielabel van een gebouw verbeteren om aan regelgeving te voldoen en continu bewaken dat het gebouw ook presteert zoals de theorie voorspelt. Tenslotte zal ingegaan worden op het verkrijgen van energieverbruiksdata van gebouwen: wat gaat het DVU (Datastelsel Verduurzaming Utiliteitsbouw) leveren? En hoe ziet de aanstaande EU en nationale regelgeving er uit? BZK zal hier op ingaan, zoals op de portefeuille-aanpak en de renovatiestandaard die onlangs aangekondigd zijn.

Met: Bert Elkhuizen (TVVL/ INNAX), Martin Mooij (DGBC), Selina Roskam (BZK)
Tijd: 10:00-11:45 uur

Let op: inschrijving bij het hoofd-event is noodzakelijk voor toegang tot de locatie.

Aanmelden voor deze sessie kan per mail of via de link