Het Green Buildings Event 2019

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

CO2-neutraal vliegen. Steden waarin alleen maar elektrische auto’s rijden. Shell die CO2-uitstoot compenseert door bomen te planten. Phase changing materials. Het plaatsen van zonnepanelen. Allemaal business ideeën met een duidelijk doel voor ogen: een duurzame samenleving. De een met grote impact, de ander juist effectief op kleine schaal. Op 12 september organiseert CFP het jaarlijkse Green Buildings Event. Tijdens het event wordt er samen met een aantal gerenommeerde sprekers –  naar, ideeën en innovaties gekeken die de potentie in zich hebben om de wereld in van 2030 drastisch te veranderen.  

Beleef het Green Buildings Event op donderdag 12 september 2019 bij het Spant!, een duurzame locatie te Bussum, waar ieder bezoek 100% CO2-neutraal is. Het belooft weer een bruisend evenement te worden met inspirerende keynotes en natuurlijk de ABN AMRO Innovation Challenge. Meer dan 40 Startups zullen tijdens de Innovation Challenge hun state-of-the art concepten, ideeën, producten of diensten presenteren, bijdragend aan de verduurzaming van gebouwen.

Sprekers

Gideon Maasland

Gideon Maasland, directeur en architect MVRDV, weet als geen ander architectuur en duurzaamheid met elkaar te verbinden. Met zijn 15 jaar ervaring als architect en vele succesvolle projecten als bijvoorbeeld the Valley, de Grotius torens (Den Haag) en de Jaarbeurs Utrecht sluit Gideon nauw aan bij het thema van dit jaar.

Annemarie van Gaal

TV-host, onderneemster én investeerder Annemarie van Gaal zal ons meenemen in wat de kritische succesfactoren zijn van innovaties, voor zowel start-ups als scale-ups. Haar keynote zal onder andere gaan over alle aspecten van het ondernemerschap, waarbij lef en innovatie altijd een grote rol spelen. Annemarie was presentatrice van KRO’s Dragons Den, dus wie kan beter de juryvoorzitter zijn dan Annemarie?   

Andy van Den Dobbelsteen 

Als hoogleraar Climate Design & Sustainability mag Andy van Den Dobbelsteen natuurlijk niet ontbreken op het Green Buildings Event. Vergezeld door drietal studenten zal Andy zijn kennis faciliteren. Frisse ideeën en inspirerende perspectieven zijn gegarandeerd!

Han de Jong

Wie kan ons beter meenemen in de kapitaaleffecten van innovaties dan hoofdeconoom van ABN AMRO, Han de Jong? Van 2001 tot 2005 was Han hoofd van het Investment Strategy-team van ABN AMRO Asset Management. Daarnaast is hij lid van de beleggingscommissies van enkele Nederlandse pensioenfondsen. Verder doceert hij macro-economie aan de post-doctorale opleiding Investment Management aan de VU in Amsterdam. 

Katja Schuurman

Het afgelopen jaar heeft Katja Schuurman gesproken op het Green Buildings Congres wat betreft haar visie op duurzaamheid met haar stichting Return to Sender. Haar stichting verkoopt producten die door vrouwen in armere landen zijn gemaakt, waardoor deze vrouwen zelfvoorzienend kunnen worden. Dit jaar valt Katja niet onder de sprekers, maar zal zij aanwezig zijn met de pop-up store van Return to Sender en zal zij jureren tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge Dragons Den.

Ga voor meer info en aanmelden naar cfp.nl

 

DGBC is partner van het Green Building Congres.