GBC Symposiumreeks Energieneutrale Gebieden

Vanaf 11 april tot en met 19 mei organiseert Green Business Club Nederland de symposiumreeks ‘Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden’ om zo concreet mogelijk handvatten te bieden om te komen tot een energieneutraal gebied. 

GBC Nederland organiseert deze symposiumreeks 'Energieneutrale gebieden' want juist met een gebiedsaanpak kunnen gebouweigenaren en gebruikers in het gebied elkaar inspireren om tot Paris Proof te komen, of zelfs mogelijk tot energieneutraliteit. Om inzicht hierin te krijgen heeft de Green Business Club ook onlangs het dashboard Duurzaamheidprestaties gelanceerd.

Een van de indicatoren is het werkelijk energiegebruik van gebouwen met als doel het voldoen aan het Paris Proof niveau. Toewerken naar een energieneutraal gebied begint bij inzicht in huidig verbruik, waarbij het dashboard een eerste stap is. 

Dit event wordt georganiseerd door GBC Nederland. 

 

Symposium

Naast een aftrap en afsluiting op locatie, bestaat de reeks uit een aantal voor iedereen toegankelijke online kennissessies over verschillende onderwerpen. De DGBC Paris Proof programmapartners Bouwinvest en Croonwolter&dros en de Paris Proof Commitment ondertekenaars CBRE en EQUANS maken deel uit van de organisaties die ervaringen zullen delen.

Doelgroep 

Dit is een symposium voor zowel participanten en partners van Green Business Club, als partijen die geen onderdeel zijn van het netwerk. Huurders, pandeigenaren, infrastructuurbeheerders, MKB-ers, kennispartijen en overheden hebben hun eigen rol in het toewerken naar energieneutrale gebieden. Deze rollen worden allemaal aangesproken in deze symposiumreeks, waarbij samenwerking voorop staat. 

Aanmelden 

Voor alle sessies moeten deelnemers zich aanmelden, dat kan via het aanmeldformulier

 

 

Kick off | 11 april 2022 14.00 uur tot 16.00 uur | Postillion Hotel Bunnik 

Kennismaking en introductie van het thema, met alle stakeholders en geïnteresseerden.  

 

Vier digitale sessies  

1. Verduurzaming begint bij een ambitie. Hoe zet je de stip op de horizon? 

Doelgroep: MKB-/MKB+ die aan de slag willen met verduurzamen van hun vastgoed
Dinsdag 19 april 12.00 - 13.00 uur 

 

2. Als slim collectief op weg naar een microgrid.  

Doelgroep: duurzame opwekkers, grootverbruikers, eigenaren van regelbare energiebronnen en andere schakels die nodig zijn binnen een slim collectief.
Donderdag 21 april 11.00 - 12.00 uur 

 

3. Zon op dak: waarom ligt niet alles al vol?  

Doelgroep: MKB-ers met dak!
Dinsdag 10 mei 16.00 - 17.00 uur 

 

4. Routekaarten kantoorgebouwen/ Uitvraag energieonderzoeken GBC.  

Doelgroep: participanten van Green Business Club die huurder danwel eigenaar dan wel beheerder zijn van relatief nieuwe kantoorgebouwen, actief binnen de projectgroepen Energie. 
Donderdag 12 mei 11.00 - 12.00 uur 

 

Afsluiting bij het GBCU-Café | 19 mei 2022 15.00 uur tot 17.00 uur | Utrecht Stationsgebied
Wrap-up met de lessons learned. Ook tekenen Utrechtse bedrijven het convenant Energieneutraal Stationsgebied.