Dutch Green Building Week

#MadeinHolland

21 - 25 september 2020

Dutch Green Building Week 2020

Van 21 september tot en met 25 september vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee Dutch Green Building Council (DGBC) Nederland internationaal op de kaart zal zetten. Deze jubileumeditie wordt voor een groot gedeelte online georganiseerd en gekoppeld aan de (online) activiteiten van de World Green Building Week. Onder #ActOnClimate worden gezamenlijk de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal. 

De Dutch Green Building Week is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Internationale en nationale goede voorbeelden worden getoond en concrete handvatten worden gegeven. Vraag en aanbod ontmoet elkaar. 

De week biedt talrijke momenten om in contact te komen met nationale en internationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken. Juist nu.

Thema: Made in Holland

Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Ed Nijpels het eerste Nationaal Milieubeleidsplan (NMP) dat Nederland internationaal op de kaart zette en wat een blauwdruk vormde voor diverse Europese beleidsplannen. Als het aan DGBC ligt pakt Nederland haar rol terug als gidsland met duurzaam ondernemerschap voor een duurzaam gebouwde omgeving en een duurzame economie. Hiervoor is het nodig dat we laten zien wat we in Nederland in huis hebben, maar ook wat we kunnen leren van wat er in het buitenland gebeurt. #ActOnClimate #MadeinHolland. 

We laten tijdens het programma concrete voorbeelden uit het binnen- en buitenland zien. Wat is er nodig om de goede voorbeelden op te schalen? Zit dat in financiering, in technologie, in creativiteit, in regels en beleid, misschien zelfs Europees beleid.

World Green Building Week #ActOnClimate

De week zal meer dan de afgelopen jaren een internationaal karakter hebben. Er wordt een koppeling gemaakt naar de World Green Building Week en het internationale programma. Diverse internationale Green Building Councils aangesloten bij World Green Building Council (WGBC) zullen kennis delen, alsook de eigen kennis verrijken. Hiermee creëren we een evenement dat toegankelijk is voor de internationale bouw- en vastgoedsector en dat professionals de kans geeft om nationale en internationale goede voorbeelden te delen en op te halen. Onder #ActOnClimate lanceerde de WGBC op 5 juni de wereldwijde campagne voor de World Green Building Week. 


Bezoek DGBW-Online

Om DGBW-online te kunnen bezoeken moet je geregistreerd zijn. Registreren als bezoeker kan via de inschrijfknop aan de linkerzijde van deze pagina. Registreren als bezoeker kan door een ticket te bemachtigen in Hopin. Kies voor een regulier of partner-ticket rechts bovenin deze pagina. Na checkout kan je een account voor Hopin aanmaken of inloggen met je bestaande account. Na het opslaan ben je geregistreerd. Vul gelijk je profiel in! Dit is je online visitekaartje tijdens het event.

DGBW-online

Een groot deel van het programma, o.a. de activiteiten van DGBC, vinden online plaats in het digitale platform Hopin. Wij noemen dit DGBW-online. DGBW-online is ''open'' van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september van 12.30 - 17.45 uur. Om alle sessies en de talkshows op DGBW-online te kunnen bekijken, moet je geregistreerd zijn. Registreren als bezoeker kan via de inschrijfknop aan de linkerzijde van deze pagina. Uiterlijk een week voor de start van de DGBW ontvang je een linkje om je registratie in het digitale platform definitief te maken.

Talkshow Green Talks 

We maken van maandag tot en met donderdag een talkshow onder de noemer Green Talks.
Meer informatie over onze gasten vind je hier.
DGBW Expert Sessions

Op dinsdag en donderdag organiseren we DGBW Expert Sessions. Onder leiding van Bram Adema, directeur CFP Green Buildings en bestuurslid DGBC, gaan we met koplopers in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken op het gebied van Circulariteit en CO2-reductie (Paris Proof). Welke mooie voorbeelden kunnen we meenemen naar het buitenland en wat we kunnen leren van het buitenland?

De DGBW Expert Sessions maken we samen met onze themapartners Paris Proof en Circulariteit. Ze worden op dinsdag 22 september (Paris Proof) en donderdag 24 september (Circulariteit) uitgezonden tussen 14.15 - 15.00 uur Ook de DGBW Expertsessie worden opgenomen in de studio in Circl Amsterdam. De sessions kun je live volgen via DGBW-online. 

DGBW Sessions National en International

Via DGBW-online kun je diverse thematische DGBW Sessions volgen. Denk aan online workshops, rondetafels en presentaties. Ook organiseren we een aantal sessies in samenwerking met diverse Established Members van de World Green Building Council.


Activiteiten

Naast de activiteiten op DGBW-online, organiseren diverse organisaties (online of offline) activiteiten tijdens de week. Denk aan een webinar, kleinschalige bijeenkomst, rondleiding, wandeling of netwerkmoment. Deze activiteiten vinden niet plaats op DGBW-online, maar zijn wel onderdeel van de Dutch Green Building Week.

Bekijk hier de activiteiten op thema:

DGBW Kalender 

Een overzicht van alle activiteiten tijdens de week.

Talkshow Green Talks 

We maken van maandag tot en met donderdag een talkshow onder de noemer Green Talks. Onder leiding van TV-presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn (directeur DGBC) gaan we met vooraanstaande (internationale) gasten in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan terugpakken, welke mooie voorbeelden we mee kunnen nemen naar het buitenland, maar ook wat we kunnen leren van het buitenland.

Deze talkshow wordt live opgenomen in Circl Amsterdam en uitgezonden tussen 13.15 - 14.00 uur. 

De talkshow kun je live volgen DGBW-online. Om de talkshow te kunnen bekijken moet je geregistreerd zijn. Registreren als bezoeker kan via de inschrijfknop aan de linkerzijde van deze pagina.

Maandag 21 september 2020

Vandaag ontvangen we Cristina Gamboa, CEO World Green Building Council, Erik Steinmaier, Sector Director van ABN AMRO, Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, Maurits Groen, duurzaam ondernemer en Maria Molenaar, voorzitter Raad van Bestuur Woonstad Rotterdam.

Dinsdag 22 september 2020

Vandaag ontvangen we: Frans Timmermans, vicevoorzitter Europese Commisie, Coen van Oostrom, CEO EDGE Technologies. Sandra Phlippen, Hoofdeconoom ABN AMRO en Louise Vet, bioloog en hoogleraar ecologie.

Woensdag 23 september 2020

Vandaag ontvangen we: Peter Glas, Deltacommissaris, Marcel Beukeboom, klimaatgezant, Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Rotterdam en Medy van der Laan, Voorzitter van Energie-Nederland. 

Donderdag 24 september 2020

Vandaag ontvangen we Mathijs Bouman, Econoom & journalist, Peter Göbel, directeur ING Real Estate Finance en Marjan Minnesma, directeur Urgenda

Klik hier voor alle talkshows en voor meer informatie over onze gasten.

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je kunt deelnemen, tips & tricks over het gebruik van de online omgeving, hoe je de DGBW kunt bezoeken en wat je voor een betreffende rol aan moet leveren. Voor specifieke informatie kun je doorklikken naar de pagina's. 

In de eerste plaats willen we je erop attenderen dat je voor de DGBW-online (Hopin) Google Chrome of Firefox (NIET Safari of Internet Explorer) als browser moet gebruiken. Verder geldt dat iedereen die deelneemt aan de DGBW-online, geregistreerd moet zijn als bezoeker.

Kies hier jouw rol tijdens de DGBW:

Gerelateerd nieuws

DGBW: logistiek wordt over het hoofd gezien in wetgeving en Klimaatakkoord

DGBW: logistiek wordt over het hoofd gezien in wetgeving en Klimaatakkoord

DGBW: de natuurinclusieve stad, hoe doe je dat?

DGBW: de natuurinclusieve stad, hoe doe je dat?

DGBW: Circular@Scale - ondernemerschap als versneller

DGBW: Circular@Scale - ondernemerschap als versneller